Cd

Het beste van Piet Piraat

Piet Piraat (uitvoerder)
+1
Het beste van Piet Piraat
×
Het beste van Piet Piraat Het beste van Piet Piraat

Het beste van Piet Piraat

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Twaalf liedjes van Piet Piraat en zijn scheepsmaten Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil. Vanaf ca. 4 jaar.
Toon meer
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Het beste van Piet Piraat
Uitvoerder
Piet Piraat
Uitgever
PIAS, 2020
1 cd
Speelduur
00:37:47
EAN
5051083167161
CDR
LAX3275

Besprekingen

Een selectie van twaalf liedjes uit de televisieserie* van Studio 100 over Piet Piraat en zijn vrienden. Piet Piraat (Peter Van de Velde) is kapitein van het piratenschip 'De scheve schuit', waar hij samen met zijn scheepsmaten de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil avonturen beleeft die vooral draaien om huis-, tuin- en keukentoestanden. De serie liep van 2001-2010, er werden ook vier bioscoopfilms gemaakt. De cd begint met het titellied van de serie, en verder horen we onder meer ‘Wij plukken de dag’ uit de film Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand‘, ‘Storm op zee’ en ‘Piet Piraat is op vakantie’. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Piet Piraat

Piet Piraat is een Belgisch (Vlaams) kinderprogramma geproduceerd door Studio 100.

Het programma werd voor het eerst uitgezonden op 24 december 2001 op Ketnet en is vanaf september 2006 onderdeel van Kaatje. Er zijn 120 afleveringen uitgezonden, die nog regelmatig herhaald worden. In Nederland wordt het programma voor het eerst uitgezonden op 8 juli 2003 door Z@ppelin. Het Nederlandse programma Koefnoen maakte een persiflage op Piet Piraat, genaamd Ridder Rob. In 2010 ontstond rond dit personage een tweede programma: Piet Piraat Wonderwaterwereld.

Personages

Piet Piraat

Piet is piratenkapitein van beroep. Met zijn schip "De Scheve Schuit" en zijn vreemde bemanning schuimt Piet Piraat de grote wateren af, op zoek naar avontuur. Zijn grootvader Karel Karolus Piraat heeft ooit een schat begraven. Hierdoor is zijn grootvader zijn grote voorbeeld.

Lees verder op Wikipedia