Boek Nederlands

Klauw van de Zilverhavik

Raymond E. Feist (auteur)

Klauw van de Zilverhavik

Raymond E. Feist (auteur)
Genre:
In de reeks:
Een magie͏̈r besluit om de enige overlevende jongen van diens volk op te leiden om te kunnen dienen als wapen in de strijd tegen gezamenlijke vijanden.
Extra onderwerp
FAN fantasy
Titel
Klauw van de Zilverhavik
Auteur
Raymond E. Feist
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Talon of the Silver Hawk
Uitgever
Amsterdam: M, 2002
320 p. : ill.
ISBN
90-225-3374-3

Besprekingen

Met Klauw van de Zilverhavik begint Raymond Feist een nieuwe reeks, 'Het Conclaaf der schaduwen'. Nou ja, nieuw... Er wordt inderdaad een nieuwe hoofdpersoon ten tonele gevoerd, en natuurlijk zijn de dingen die hem overkomen niet eerder beschreven. Hoe Kiëlianapuna, wiens mannennaam 'Klauw van de Zilverhavik' zal worden, afgekort tot Klauw, getuige is van de genocide van zijn volk de Orosini. Hoe hij daar zelf maar ternauwernood aan ontsnapt, gered wordt door Robert de Lyis. Hoe hij door deze Robert, aan wie hij dus een levensschuld heeft, wordt opgeleid voor een doel dat lang duister blijft, maar dat hem uiteindelijk brengt tot het Conclaaf der schaduwen én het begin van de bloedwraak die hij zijn volk schuldig is. Daarmee volgt Feist de bekende succesformule van de heroïsche fantasy, waarbij een jongeling door rampzalige gebeurtenissen in een koers wordt geslagen, die hem tot een belangrijk man maken, met een cruciale invloed op het wel en wee van zijn wereld. En natuurlijk b…Lees verder
Het eerste deel van de nieuwe serie 'Het Conclaaf der Schaduwen' over de geschiedenis van Midkemia, als vervolg op de serie 'De boeken van de Slangenoorlog'. De jonge Kiëli overleeft ternauwernood een vreselijke slachtpartij, waarbij alle leden van de stam der Orosini omkomen. Gelukkig wordt hij gevonden door Robert de Lyis, die hem onder zijn hoede neemt. Kiëli neemt de naam Klauw van de Zilverhavik aan en zweert wraak op de moordenaars van zijn stam. Dit blijken soldaten te zijn van de hertog Olaska, die onder leiding staan van de machtige zwaardvechter Raaf. Om wraak te kunnen nemen, moet Klauw de beste zwaardvechter van Midkemia worden. Vrij kleine druk.