Boek
Nederlands

De kerstwens van Sneeuwkonijntje

Rebecca Harry (illustrator), J.H. Gever (vertaler), Nosy Crow (auteur)
+1
De kerstwens van Sneeuwkonijntje
×
De kerstwens van Sneeuwkonijntje De kerstwens van Sneeuwkonijntje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sneeuwkonijntje wil graag een vriendje. Ze schrijft haar kerstwens op en gaat die persoonlijk afleveren bij de kerstman. Onderweg helpt ze een aantal dieren: ze geeft haar wanten aan een beer, haar koekjes aan een vos en wijst een verdwaalde groep reeën de weg.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
De kerstwens van Sneeuwkonijntje
Illustrator
Rebecca Harry
Vertaler
J.H. Gever
Auteur
Nosy Crow
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snow Bunny's Christmas wish
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2012
[32] p. : ill.
ISBN
9789025752279 (hardback)

Besprekingen

Sneeuwkonijntje heeft één wens voor kerstmis: ze wil graag een vriend. Ze schrijft een brief naar de Kerstman in de hoop dat die haar wens kan doen uitkomen. Omdat Sneeuwkonijntje de postbode net gemist heeft, besluit ze om de brief zelf te brengen. Onderweg komt ze verschillende dieren tegen die een probleem hebben. Onbaatzuchtig helpt Sneeuwkonijntje hen. Wanneer ze eindelijk de Kerstman vindt, en die haar met zijn arrenslee terug thuisbrengt, ontdekt ze dat de dieren die ze geholpen heeft allemaal zijn samengekomen om haar te bedanken. Samen bouwen ze een gezellig kerstfeest. En zo heeft Sneeuwkonijntje zonder dat ze het wist haar eigen wens in vervulling gebracht.  
De kerstwens van Sneeuwkonijntje is een prentenboek dat zonder moeite de kerstsfeer oproept. Dit is vooral te danken aan de schilderachtige illustraties die vaak de volle twee bladzijden beslaan. Met haar penseel schept Rebecca Harry betoverende, blauwgetinte sneeuwlandschappen waar ze pluizige diertjes doo…Lees verder
Sneeuwkonijntje woont helemaal alleen in het winterbos en heeft voor Kerst maar één wens: een vriendje. Ze schrijft een brief aan de Kerstman, maar is te laat bij de brievenbus, de postbode vliegt net weg. Sneeuwkonijntje besluit de brief zelf naar de Kerstman de brengen en moet daarvoor het hele bos door. Onderweg komt ze allerlei dieren tegen die haar hulp nodig hebben en ze geeft als vanzelfsprekende al haar eigen spullen weg. Als de Kerstman Sneeuwkonijntje na een lange tocht weer thuisbrengt, wacht haar een grote verrassing. Mooi geschreven kerstverhaal waarin vriendschap centraal staat. Grote sfeervolle illustraties in zachte kleuren over een dubbele pagina passend bij het verhaal. In elke illustratie is zilverkleurige glitterfolie verwerkt, wat de illustraties nog mooier maakt. Mooie, stevige uitgave in oblong formaat; zeker de moeite waard om op te nemen in kerstcollecties. Aantrekkelijk omslag waarop ook zilverfolie is gebruikt. Vanaf ca. 4 jaar.

De kerstwens van Sneeuwkonijntje

In een brief aan de Kerstman schrijft Sneeuwkonijntje dat ze maar één ding wil: een vriendje. Omdat ze te laat is om de brief te posten, besluit Sneeuwkonijntje om hem persoonlijk aan de Kerstman te bezorgen. Ze volgt de poolster in de hoop zo het huis van de Kerstman te vinden. Voor haar avontuurlijke tocht heeft ze enkele belangrijke dingen meegenomen: lekkere dikke wanten tegen de kou, koekjes voor de honger en een kaart met daarop de wegbeschrijving zodat ze zeker niet zou verdwalen. Tijdens haar tocht ontmoet Sneeuwkonijntje enkele dieren uit het bos. De dieren hebben de hulp van Sneeuwkonijntje nodig en die twijfelt geen moment. Ze deelt alles uit wat ze meegenomen heeft om de dieren te helpen. Uiteindelijk blijft ze alleen achter in de kou. Maar dan ziet ze het huis van de Kerstman. Zou die haar wens toch nog kunnen laten uitkomen?
Het winterse tafereel dat je op de kaft ziet, straalt de warmte uit die je onmiddellijk aan Kerst doet denken. Het liefelijke konijntje, de gl…Lees verder