Boek
Nederlands

De griezels van Bakstein

Reggie Naus (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
De griezels van Bakstein
×
De griezels van Bakstein De griezels van Bakstein
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Als Pepijn, Sanne en hun vader naar de stad gaan, verstopt Trubbel zich in de auto. Daar aangekomen, blijkt het daar erg gevaarlijk te zijn. Onder de straten wonen allerlei griezels! Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Trollen
Extra onderwerp
verhalen, humor, Griezel
Titel
De griezels van Bakstein
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2017
126 p. : ill.
ISBN
9789021677125 (hardback)

Besprekingen

Sanne en Pepijn wonen met hun vader, die boswachter is, in het Nevelwoud. Als huisgenoot hebben ze een trol, Trubbel met een eigenaardige levensstijl, zoals overdag slapen en ’s nachts actief zijn en de koelkast plunderen. Wanneer ze naar de stad Bakstein gaan om familie te bezoeken, verstopt Trubbel zich in de auto. En dan beginnen de avonturen, want in de stad leven veel griezels onder de grond, zoals een graaf, horrorclown, rioolheksen, monster onder het bed en in de kast. Zij proberen Trubbel in te lijven in hun bende. Vierde deel over Trubbel de trol, in 2015 verscheen 'Het zwaard van Dinges'*. De boeken kunnen zelfstandig worden gelezen. Het verhaal is vlot geschreven met veel dialogen, het is spannend en humoristisch door de vele griezels en tovenarij. De verhaallijn is eenvoudig, hoewel het perspectief enkele keren verspringt. De bladspiegel is ruim, de tekst groot gedrukt en de veertien hoofdstukken zijn apart getiteld. De grappige zwart-wittekeningen geven een aardige aanvu…Lees verder

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasla…Lees verder op Wikipedia

Suggesties