Boek
Nederlands

De piraten van hiernaast [eerste lezers]

Reggie Naus (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
De piraten van hiernaast [eerste lezers]
×
De piraten van hiernaast [eerste lezers] De piraten van hiernaast [eerste lezers]

De piraten van hiernaast [eerste lezers]

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Michiel krijgt piraten als buren. Hij sluit al gauw vriendschap met de piratenjongen Billy. Maar niet iedereen in de buurt is blij met de komst van de piraten. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Zeerovers, Buren
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De piraten van hiernaast [eerste lezers]
Auteur
Reggie Naus
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
102 p. : ill.
Aantekening
Dit boek is door de auteur op avi-niveau herschreven, speciaal voor beginnende lezers.
ISBN
9789021679778 (hardback)

Besprekingen

Michiel baalt. Het is vakantietijd en zijn vriend Maarten is verhuisd. Dat nare gevoel verandert snel als de nieuwe buren zich aandienen: een piratenfamilie. Michiel raakt bevriend met buurjongen Billy, maar niet iedereen in de buurt is blij met de komst van de familie Donderbus, zeker niet als er inbraken plaatsvinden. Het boek, dat onder dezelfde titel in 2011 verscheen, is door de auteur op AVI-niveau (E4) herschreven voor beginnende lezers. De zinnen zijn overwegend kort en beginnen vrijwel allemaal op een nieuwe regel. Naast het ludieke karakter, door de groteske overdrijvingen, speelt onderhuids ook een belangrijk thema: vooroordelen over buitenstaanders, al blijft de nadruk op het avontuur liggen. Het omslag en de illustraties zijn veranderd. De zwart-wittekeningen zijn vervangen door kleurenillustraties. Er zijn flink wat paginagrote illustraties en her en daar verspreid kleinere tekeningetjes; ze versterken de sfeer van het verhaal en maken de uitgave aantrekkelijk. Humor in …Lees verder

Over Reggie Naus

Reggie Naus (Uden, 31 mei 1973) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Doordat Naus - naar eigen zeggen - als kind uren doorbracht met tekenen verwachtte iedereen dat hij tekenaar zou gaan worden. Echter, op zijn dertigste had hij nog niet besloten wat hij wilde worden. Eigenlijk wilde hij het liefste een piraat zijn, totdat hij een keer zeeziek werd op een stormachtige zee. In die tijd kocht Naus een hoop oude boeken en schreef een paar boeken over geschiedenis. Verder werkte hij voor een aantal kranten en tijdschriften. Uiteindelijk vond Naus het schrijven van verhalen zo leuk dat hij boekenschrijver is geworden.

Werk

  • De Vliegende Hollander: Biografie van een spookschip, 2005, ook verschenen als speciale Efteling uitgave
  • Zwartmakerij in het Land van Ravenstein: De geschiedenis van Jacobus van der Schlossen, 2006
  • Verhalen uit het Maasland…Lees verder op Wikipedia

Suggesties