Boek
Nederlands

Depressief? loser! : over keihard vallen en weer opstaan

Riadh Bahri (auteur)
+1
Depressief? loser! : over keihard vallen en weer opstaan
×
Depressief? loser! : over keihard vallen en weer opstaan Depressief? loser! : over keihard vallen en weer opstaan

Depressief? loser! : over keihard vallen en weer opstaan

Autobiografisch relaas van een Vlaamse tv-journalist die leed aan een depressie, aangevuld met verhalen over andere jonge mensen met dezelfde aandoening.
Onderwerp
Depressies
Titel
Depressief? loser! : over keihard vallen en weer opstaan
Auteur
Riadh Bahri
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2015
191 p.
ISBN
9789089315793 (paperback)

Besprekingen

De auteur is een in Vlaanderen bekende VRT-journalist die altijd de gelukkige grapjas uithing. In de zomer van 2014 komt niets meer uit zijn handen en hij krijgt terwijl hij niets meer voelt panische huilbuien. Nadat het niet meer lukt dit voor de omgeving verborgen te houden, blijft hij passief thuis. Geleidelijk beseft hij dat dit een depressie is en knapt met hulp van psycholoog, psychiater en medicatie geleidelijk op. Na een aantal mislukte pogingen lukt het weer de draad op te nemen. Tijdens zijn ziekte maakt hij dagboekaantekeningen en filmt hij selfies. Vervolgens heeft hij een soort coming-out om te laten zien dat het tijd wordt dat het taboe rond depressie bij jongeren verdwijnt. Een tv-rapportage en interview in De Standaard geven hem veel bekendheid en hij beschrijft in dit boek buiten zijn eigen verhaal nog vijf geanonimiseerde verhalen van jongeren die depressief of psychotisch zijn vastgelopen. Een moedig en goed leesbaar boek dat inzicht in de eenzaamheid van depressies…Lees verder

Over Riadh Bahri

Riadh Bahri (Keulen, 26 juli 1988) is een Belgisch journalist, nieuwsanker en presentator bij VRT NWS.

Biografie

Riadh Bahri werd geboren in Keulen, maar verhuisde reeds op jonge leeftijd met zijn ouders naar Wetteren. Zijn moeder is Vlaamse en zijn vader was Tunesiër. Bahri ging naar de middelbare school Atheneum Voskenslaan in Gent. Daarna studeerde hij taal- en letterkunde en mocht hij bij de VRT een ervaringsstage doen bij het televisieprogramma Karrewiet.

Bahri werkt sedert 15 augustus 2009 bij de VRT, aanvankelijk achter de schermen, maar later als journalist en verslaggever. Voormalig VRT-journaliste en nieuwsanker Martine Tanghe is zijn grote voorbeeld. Zijn eerste grote opdracht was de verslaggeving van de Belgische federale verkiezingen in 2010 bij het televisieprogramma Terzake. Bahri heeft zich gespecialiseerd in de luchtvaart. Zelf heeft hij ook leren vliegen.

Sinds juni 2020 is Bahri getrou…Lees verder op Wikipedia