Onderwerp
Poker
Extra onderwerp
Westerns (film)
Titel
Maverick / dir. by Richard Donner ; written by William Goldman
Regisseur
Richard Donner
Scenarist
William Goldman
Acteur
Mel Gibson 1956- Jodie Foster James Garner
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 1998
1 dvd-video
Oorspr. opname
1994
Speelduur
ca. 121 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Arabisch, Spaans, Portugees, Engels voor slechthorenden
EAN
7321931133746

Over Richard Donner

CC BY 2.0 - Foto van/door Alan Light

Richard Donner (geboren als Richard Donald Schwartzberg (New York, 24 april 1930 – Los Angeles, 5 juli 2021) was een Amerikaans filmregisseur die gespecialiseerd was in het maken van mainstream blockbusters. Hij was meer entertainer dan kunstenaar. Commercieel gezien was hij een van de succesvolste regisseurs van Hollywood.

Biografie

Richard Schwarzberg werd in 1930 geboren als zoon van Duitse ouders. Al op jonge leeftijd veranderde hij zijn achternaam in Donner.

Tijdens zijn militaire dienst kwam Donner in aanraking met het medium film en vanaf z'n 21e ging hij als cameraman werken voor het Amerikaanse televisieproductiebedrijf Universal. Donner bleek over veel talent te beschikken en hij kreeg al op 24-jarige leeftijd de kans om te regisseren. Zo regisseerde hij afleveringen van The Twilight Zone, The F.B.I. en de westernserie Wanted Live or Death. Vanaf de jaren 70 ging Donner films regisseren.

In 1976 maak…Lees verder op Wikipedia