Dvd
Engels
Titel
1492 : conquest of paradise
Regisseur
Ridley Scott 1937-
Acteur
Loren Dean Gérard Depardieu Sigourney Weaver
Taal
Engels
Uitgever
A Film, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 149 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777047828

Besprekingen

In het 'jubileumjaar' 1992 verschenen verschillende films over het leven van Christopher Columbus. In deze versie van Ridley Scott wordt de hoofdrol gespeeld door de Franse ster Gérard Depardieu (Green card, Cyrano de Bergerac), met Sigourney Weaver als koningin Isabella. Het is een kostbare productie met mooie kostuums, indrukwekkende opnamen en muziek van Vangelis. De recensenten hebben wel bedenkingen bij de geloofwaardigheid van Depardieu en bij de interpretatie die Ridley Scott van de geschiedenis geeft. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 1/2 ster: '(...) De opnamen zijn schitterend mooi en de film is veel geloofwaardiger dan het eerder in 1992 uitgekomen Christopher Columbus: the discovery. Alleen Weaver valt uit de toon. Depardieu is prachtig: geladen, rusteloos, eigenwijs, gedreven, en ook de rest van de cast speelt de sterren van de hemel.'

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties