Gelokt door het geld werkt een jonge, briljante advocaat mee aan een grote deal met een Mexicaans drugskartel.
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 112 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626084112

Besprekingen

Een thriller uit 2013 van Ridley Scott (Prometheus; Hannibal) met Michael Fassbender (12 years a slave), Javier Bardem, Cameron Diaz en Penélope Cruz. Cormac McCarthy schreef zelf het scenario, nadat eerder zijn romans 'The road' en 'No country for old men' verfilmd werden. Hoofdpersoon is 'The counselor', een niet bij naam genoemde jonge en briljante advocaat, die gelokt door het grote geld meewerkt aan een grote drugsdeal met een Mexicaans kartel. De film speelt zich grotendeels af in het woestijngebied op de grens tussen Mexico en Texas. Coen van Zwol (NRC 13-11-'13), 3 (van 5) bolletjes, ziet een 'sterrencast' in 'een boeiend fiasco'. Kevin Toma (Volkskrant 21-11'13) geeft 3 (van 5) sterren en noemt het 'een interessante samenwerking' en concludeert: '(...) tillen The Counselor herhaaldelijk naar een heel eigen, surrealistisch niveau. Een film die je koud laat, maar wel bijblijft.' Met extra's.

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties