Boek
Nederlands

Mijn raam is een schilderij

Riet Wille (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Mijn raam is een schilderij
×
Mijn raam is een schilderij Mijn raam is een schilderij
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In negentien verhalende versjes worden de seizoenen min of meer gevolgd. Daarnaast komen thema's als de kinderboerderij, kunst en gezondheid aan bod. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mijn raam is een schilderij
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
[24] p. : ill.
ISBN
9789048732630 (hardback)

Besprekingen

Bundel met negentien verhalende versjes in prentenboekenformaat. De seizoenen worden gevolgd, maar niet nadrukkelijk, er komen ook andere onderwerpen aan bod die in het kleuterleven spelen, zoals de kinderboerderij, gezondheid en doen alsof. Leuk is dat het thema kunst ook een aantal keer aan de orde komt, bijvoorbeeld in het titelgedicht. De tekst en de illustraties, ingekleurde pen/potloodtekeningen in warm pastel, paginagroot afgewisseld door een aantal kleinere per bladzijde, zijn goed op elkaar afgestemd. De versjes lezen prettig voor, maar zijn niet altijd in even sterk rijm (bv. De schapen in de wei – mekkeren: ‘Bei, bei, bei.’). Achterin zijn de versjes thematisch terug te vinden (zonder paginanummers, want die ontbreken). Met informatie over auteur en illustrator. De uitgave sluit aan bij ankers (thema’s) van de kleutermethode Schatkist. Hieraan gerelateerd verschenen eveneens 'Muziek in de pannen'* van Bette Westera en 'Ieder uur een avontuur'** van Frank van Pamelen. Voor s…Lees verder

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties