Boek Nederlands

De zwarte ring

R.L. Stine (auteur)

De zwarte ring

R.L. Stine (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
In de reeks:
Kim heeft een kwaadaardig jonger zusje en een zeer wrede klasgenoot. Haar juf van groep acht doet sinds kort ook de vreselijkste dingen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
GRV
Titel
De zwarte ring
Auteur
R.L. Stine
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Horrors of the black ring (Goosebumps)
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2007
124 p.
ISBN
9789020623703

Besprekingen

Op de school van Kim is het binnen enkele dagen lentefeest. Samen met twee andere leerlingen is Kim een van de leiders van het feest, die de verantwoordelijkheid dragen voor de voorbereiding. Tijdens de dagen die voorafgaan aan het feest, gebeuren er echter de vreemdste dingen. Zo schrijft iemand het hele bord van de klas vol met het zinnetje "het lentefeest is vervloekt" en worden de kunstwerken die de leerlingen hadden gemaakt voor het feest verwoest. Daar houdt het echter niet bij op: Danny, een van de leiders, raakt zwaar verbrand wanneer hij een van de attracties uittest, en een oven schiet in brand wanneer Kim en Tina koekjes aan het bakken zijn om te verkopen. Kim verdenkt onmiddellijk Raoul, een pestkop uit haar klas. Hij wou immers ook een van de leiders van het schoolfeest zijn, en was boos dat hij niet werd verkozen. Maar dan is er ook Juf Gonnie, die zich plots heel vreemd begint te gedragen, vooral sinds ze die geheimzinnige zwarte ring draagt waarin je een zwarte schim l…Lees verder
Kim zit in groep acht samen met Danny, de jongen op wie ze verliefd is, en ook met Raoul, een buitengewoon wrede kwelgeest. Raoul doet alles om het lentefeest van de school, waarvoor Danny, Kim en een ander meisjes als organisatoren gekozen zijn, volkomen te verpesten. Tot overmaat van ramp wordt hun superlieve juf veranderd in een verwoestend monster door het dragen van een geheimzinnige ring met zwarte steen. Die steen komt later aan Kims vinger terecht, waardoor ook Kim de vreselijkste dingen gaat doen. En welke rol speelt Kims jongere, kwaadaardige zusje in het geheel? Boek uit de Kippenvelreeks. Verhaal met een overdosis aan angstaanjagende wreedheden, dat de lezer vanaf het begin een zeer 'unheimisch' gevoel geeft. Gemakkelijk te lezen verhaal in vijftien korte hoofdstukken die steeds op een spannend moment afgebroken worden. De ruime interlinie zorgt voor een rustige bladspiegel. Omslagillustratie in 3D, hologram van doodsbang meisje, ring en dreigende schim. Vanaf ca. 10 jaar.