Boek
Nederlands

Skelet in het bos

Roberto Pavanello (auteur), Blasco Pisapia (illustrator), Dorette Zwaans (vertaler)
Vleermuis Bat Pat (ik-figuur) en zijn vrienden Rebecca, Martin en Leo mogen helpen bij een opgraving van tante Gerovia, die archeologe is. Maar dan komt een eeuwenoud skelet tot leven. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Skelet in het bos
Auteur
Roberto Pavanello
Illustrator
Blasco Pisapia
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Picnic con Mister Ossobuco
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2015
97 p. : ill.
ISBN
9789462342965 (hardback)

Besprekingen

De kleine pratende vleermuis Bat Pat beleeft samen met zijn vrienden een avontuur bij een tante die archeologe is. Tante is bezig met opgravingen en zij mogen meehelpen. Vanaf het moment dat een skelet tot leven komt, ontspint zich een spannend avontuur. Dit is ook het meest aantrekkelijke deel van het verhaal want dan komt, na een trage start, de vaart erin. Echt griezelig wordt het niet; door het gebruik van veel humoristische situaties krijgt het avontuur eerder een grappig karakter. Dit wordt nog versterkt door de vele vrolijke illustraties, die soms zelfs de gehele pagina beslaan. De figuren lijken wel weggelopen te zijn uit een stripverhaal. Omdat archeologie een thema is zou je verwachten dat de schrijver hierover wat meer informatie zou geven. Een gemiste kans door dit niet te doen. Onafhankelijk te lezen deel uit een serie over Bat Pat*, afkomstig uit de studio's van de makers van Geronimo Stilton, waarin Bat Pat telkens de hoofdfiguur is en waarin griezelen en geheimzinnighe…Lees verder

Bat Pat. Skelet in het bos

De Silver-kinderen, Rebecca, Leo en Martin, beleven weer een nieuw avontuur, samen met hun vleermuis Bat Pat. Bat Pat is een grappig diertje, dat kan praten en heel zachtaardig is. In tegenstelling tot wat je zou denken, is de vleermuis helemaal niet moedig of heldhaftig. De kinderen zijn dat wel en hebben vooral een grote drang naar avontuur.

Dit verhaal begint in de zomervakantie. De kinderen worden door tante Gerovia uitgenodigd in het stadje Ditchville. Hun tante is archeologe en is volop bezig met een nieuw project. Het leek haar wel leuk om de kinderen hierin te betrekken. Voor hen lijkt dit vooral saai, maar al snel belanden ze in een heel andere wereld dan die van stoffige opgravingen.

Tante heeft het erg druk en besteedt weinig aandacht aan de kinderen. Heel erg is dat niet, want ze vinden zelf wel dingen om zich mee te amuseren. Zo vinden ze een hondje, dat maar al te graag bij hen blijft. Gelukkig voor hen lust het hondje ook de vreselijke maaltijde…Lees verder

Suggesties