Boek
Nederlands

Broer & Zus ; Zus & broer

Rocio Bonilla (auteur), Mariella Manfre (vertaler)
+1
Broer & Zus ; Zus & broer
×
Broer & Zus ; Zus & broer Broer & Zus ; Zus & broer
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Omkeerprentenboek over een klein broertje en een grote zus. Hij vindt haar bazig en saai en een pestkop, en zij vindt hem een irritante klier die al haar spullen stukmaakt. Maar ze vinden elkaar ook grappig en lief. Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Broers en zussen
Titel
Broer & Zus ; Zus & broer / [tekst en illustraties: Rocio Bonilla]
Auteur
Rocio Bonilla
Vertaler
Mariella Manfre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Hermanos!
Parallelle titel
Broer en Zus ; Zus en broer
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2018
[25] p., [25] p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789051166750 (hardback)

Besprekingen

Omkeerboek over een klein broertje en zijn grote zus… én over een grote zus en haar kleine broertje. Broertje vindt zijn zus stom. Ze is een vervelende neushoorn. Ze is bazig en saai én ze is een pestkop, maar er zijn ook momenten dat ze lief is. Broer en zus zijn is eigenlijk best leuk. Zus vindt haar broertje stom. Hij is een irritant aapje. Hij zit aan haar spullen en hij maakt alles stuk én hij is een klier, maar hij maakt haar ook vaak aan het lachen. Zus en broer zijn is eigenlijk best leuk. Grappig prentenboek over de relatie tussen een broer en een zus, gezien vanuit beider oogpunt en met een verrassende middenpagina waar de twee verhalen samenkomen. Geïllustreerd in zachte tinten waarbij de illustraties het verhaal vertellen; de enkele regels tekst per twee pagina’s, soms wat groter gezet, voegen het nodige toe. De gevoelens zijn heel herkenbaar en dat maakt dit boek geschikt voor iedereen met een zus of broer. Voorlezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Broer & Zus - Zus & Broer

Zus en broer is een origineel prentenboek met een hilarische ontknoping. Het gaat over de relatie die een broer en een zus met elkaar kunnen hebben. Je kan het boek aan twee kanten beginnen lezen. Aan de ene kant van het boek vertelt zus hoe vervelend haar broer kan zijn. Langs de andere kant gebeurt het omgekeerde: broer doet zijn beklag over zijn zus. Maar beide worden milder wanneer ze even geklaagd hebben. Eigenlijk hebben ze allebei toch ook wel leuke kanten. En één ding hebben ze gemeenschappelijk ... de blik in hun ogen als er nog eentje is bijgekomen!De tekeningen in het boek zijn een grote meerwaarde voor dit eenvoudige verhaal. De expressie op de gezichten alleen al is het bekijken waard. Daarnaast beschrijven de beelden zo sprekend wat broer en zus over elkaar zeggen. In het verhaal van zus wordt broer als een aapje afgebeeld, andersom zien we zus als een neushoorn. Fijn is dat de verhalen van broer en zus ook deels parallel lopen, zodat we soms ook me…Lees verder