Boek
Nederlands
Naar aanleiding van de vondst van een blikje met twee afgehakte handen, wordt een groepje ouderen geconfronteerd met een gebeurtenis uit hun jeugd.
Titel
Het buurmeisje
Auteur
Ruth Rendell
Vertaler
Sander Brink Marike Groot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The girl next door
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2016
278 p.
ISBN
9789400506190 (paperback)

Besprekingen

De vondst van twee afgehakte handen die ruim zestig jaar in een opgegraven koekblik hebben gezeten, beïnvloedt het leven van een groep mensen die in 1944 als kinderen samen speelden in een netwerk van tunnels nabij Londen. De leden van deze groep zeventig plussers komen op verzoek van de politie nu weer bijeen, voor zover ze nog leven en niet verdwenen zijn. Het verhaal volgt hun levens, liefdes, families en hun relatie met het toen vroegrijpe titelpersonage meer dan dat de politie zoekt naar de dader. De spanning zit vooral in de vraag wie het mannelijke slachtoffer is (lezer weet immers al vanaf pagina 11 wie de dader en het vrouwelijke slachtoffer zijn) en hoe het afloopt met de dader en diens zoon. Er vallen veel doden, maar vooral door natuurlijke oorzaken. De auteur (1930-2015) schrijft dit boek - haar een na laatste - in rijke taal, met groot psychologisch inzicht en intelligentie. Meer voor lezers van psychologische romans dan voor liefhebbers van snelle, moderne thrillers of …Lees verder

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties