Boek
Nederlands

Twee Schotten en heel veel whisky : Schotland door het jaar heen

Sam Heughan (auteur), Graham Mctavish (auteur), Charlotte Reather (medewerker)
+1
Twee Schotten en heel veel whisky : Schotland door het jaar heen
×
Twee Schotten en heel veel whisky : Schotland door het jaar heen Twee Schotten en heel veel whisky : Schotland door het jaar heen

Twee Schotten en heel veel whisky : Schotland door het jaar heen

Informatie en anekdotes over de Schotse geschiedenis en cultuur van de twee bevriende Schotse acteurs.
Titel
Twee Schotten en heel veel whisky : Schotland door het jaar heen
Auteur
Sam Heughan Graham Mctavish
Medewerker
Charlotte Reather
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Clanlands almanac : seasonal stories from Scotland
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2023
415 p.
ISBN
9789026362170 (paperback)

Besprekingen

Een boek van de twee bevriende Schotse Outlander-acteurs Sam Heughan en Graham McTavish over hun geliefde Schotland. De auteurs laten de lezer kennismaken met Schotse legendes, tradities, historische en hedendaagse gebeurtenissen en delen persoonlijke verhalen en tips. Vlot, persoonlijk en zeer toegankelijk geschreven. Met enkele kaarten.Sam Heughan (Balmaclellan, 1980) is acteur en vooral bekend van de serie Outlander. Hij studeerde af aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama. Graham McTavish is eveneens acteur en bekend van Outlander. Hij is daarnaast te zien in House of the Dragon, de prequel van Game of Thrones. Eerder schreven ze ‘Clanlands', over een roadtrip door Schotland.

Over Sam Heughan

CC BY 2.0 - Foto van/door Christine Ring

Sam Heughan (Balmaclellan, Schotland, 30 april 1980) is een Schotse acteur, auteur, producer en ondernemer. Hij brak door met de bekroonde historische dramareeks Outlander, waarin hij sinds 2014 de hoofdrol van Jamie Fraser vertolkt. Sinds het 5de seizoen is hij ook producer van de reeks.

Hij heeft een aantal prijzen voor beste drama acteur gewonnen, waaronder een People's Choice Award voor zijn acteerprestaties in Outlander (televisieserie) en hij ontving nominaties voor zowel een BAFTA als een Critics Choice Award.

Heughan studeerde drama aan de Royal Scottish Acadamy en was voor Outlander vooral actief in het theater. Voor het toneelstuk "Outlying Islands" werd hij genomineerd voor een Laurence Olivier Award voor meestbelovende artiest.

Verder was hij te zien in Hollywoodproducties zoals Bloodshot en the spy who dumped me. In 2021 speelde hij de hoofdrol in Sas:Red Notice, gebaseerd op de boeken van Andy McNab en zal hij samen met Priyanka Chopra en Cel…Lees verder op Wikipedia