Titel
De patiënt
Auteur
Sebastian Fitzek
Vertaler
Michel Bolwerk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Insasse
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2020
349 p.
ISBN
9789044356397 (paperback) 9789044360318 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De patiënt

Eerste zin. Waarom is het hier zo koud?

Till Berkhoff is een gebroken man. Een jaar geleden werd zijn zoon Max ontvoerd. Hij is er vast van overtuigd dat de sadistische ‘couveusemoordenaar’ Tramnitz de dader is, maar die weigert om iets over Max te zeggen. Till bedenkt daarom een waanzinnig plan: hij laat zich met de hulp van zijn schoonbroer als ‘Patrick Winter’ opnemen in het forensisch psychiatrisch ziekenhuis waar Tramnitz verblijft en gaat op zoek naar diens geheime dagboek. Daar raakt Till al meteen in de problemen. Een medegevangene denkt dat hij een pedofiel is, een psychiater wil hem vermoorden en Tramnitz weet hem verdacht goed te manipuleren. Bovendien komt niemand Till helpen wanneer hij zijn alarmcode activeert. Had hij misschien beter niet de identiteit van Patrick Winter aangenomen? En waarom zijn de dokters nog gekker dan de patiënten?

Sebastian Fitzeks gruwelijke verbeelding vraagt bijna om een psychiater. In elke thriller voert hij een rariteitenkabinet vol sadistisch…Lees verder

In Berlijn wordt sinds een jaar de zesjarige Max vermist. Hij ging bij zijn buurmeisje spelen en verdween spoorloos. De ouders van Max zijn wanhopig, zij kunnen niet accepteren dat ze niet weten of Max nog in leven is of weten wat er is gebeurd. De vermoedelijke dader Guido Tramnitz, een meervoudig kindermoordenaar en psychopaat, is opgenomen in een psychiatrische kliniek voor een operatie. Hij bekende eerder gepleegde moorden maar over Max zwijgt hij op advies van zijn advocaat. Max’ vader wil echter per se weten wat het lot van zijn kind is en komt op een idee. Via zijn zwager commissaris Skania, laat hij zich opnemen in de kliniek waar Guido opgesloten zit, om hem te kunnen ontmaskeren. Zonder meer een spannende en vlot geschreven thriller van de Duitse bestsellerauteur (1971). Met een originele plot, verrassende wendingen, sterke karakters en een onverwacht einde. Maar ook heel emotioneel en soms wat eng en gruwelijk, mede door de gedetailleerde beschrijvingen van de wandaden van …Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010