Boek
Nederlands

ROBO-juf, pas op!

Selma Noort (auteur), Jan Dirk Barreveld (illustrator)
+1
ROBO-juf, pas op!
×
ROBO-juf, pas op! ROBO-juf, pas op!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De klas van Juul krijgt een nieuwe invaljuf: juf Robbie. Ze komt van de Hoge School van Uitvinders en is een robotjuf. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Robots
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
ROBO-juf, pas op!
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Jan Dirk Barreveld 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
33 p. : ill.
ISBN
9789048743698 (hardback)

Besprekingen

Als juf Eva met zwangerschapsverlof gaat, komt er in de klas van Juul, Siem, Hamza en Jasmijn een invaljuf. Het is juf Robbie, een ROBO-juf van de Hoge School van Uitvinders. Ze is best heel slim, want ze onthoudt direct alle namen van de kinderen. Maar ze ziet er wel wat vreemd uit: nogal paars met blauwe haren. En ze beweegt ook anders dan een gewone juf. De juf kan hele spannende verhalen vertellen over haar avontuur in een raket. Als er opeens een gevaarlijke drone voor het raam vliegt, schieten de kinderen juf Robbie te hulp. Grappig en origineel verhaal, in zeven korte hoofdstukken, over een robot die de taak van de juf overneemt. Het taalgebruik is goed afgestemd op de doelgroep. Elke zin begint op een nieuwe regel. De tekst staat in een duidelijke schreefloze letter, de bladspiegel is overzichtelijk en niet te vol. De grappige kleurentekeningen van striptekenaar Jan Dirk Barreveld vullen het verhaal heel goed aan. AVI-E4. Een leuk boek voor kinderen vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia