Boek
Nederlands

Lucas en de ziekte die kanker heet

Stefan Boonen (auteur), Pauline Oud (illustrator), Ilse Vanhoutte (auteur)
+1
Lucas en de ziekte die kanker heet
×
Lucas en de ziekte die kanker heet Lucas en de ziekte die kanker heet
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bij de moeder van Lucas wordt een knobbeltje in haar borst gevonden. Ze heeft kanker. Lucas vertelt wat hij meemaakt en wat hij voelt. Prentvertelling met praktische tips voor begeleiders. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Kanker
Titel
Lucas en de ziekte die kanker heet
Auteur
Stefan Boonen Ilse Vanhoutte
Illustrator
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[24] p. : ill.
ISBN
9789044820584 (hardback)

Besprekingen

Als bij de moeder van kleuter Lucas (borst)kanker wordt geconstateerd, verandert er veel voor het gezin. De behandeling van de moeder vanaf de operatie, chemotherapie, bestraling en de genezing, worden in dit prentenboek gevolgd door Lucas. Hij vertelt vanuit de ik-persoon over wat hij meemaakt en hoe hij zich voelt. Gelukkig wordt hij gestimuleerd om erover te praten, thuis en ook op school. Helder gekleurde, herkenbare schilderingen tonen het hele ziekteproces waarbij angst en verdriet, maar ook vrolijke afleiding de revue passeren. Onder de grote platen staat, in een witte balk, een goed te begrijpen korte tekst in een zwarte letter. Net zoals bij de andere delen over Lucas* (in de serie 'Bij de hand') wordt achterin in vier pagina's uitleg gegeven over kanker en hoe volwassenen kinderen hierbij kunnen begeleiden. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties