De erfenis van de Tempeliers

Steve Berry (auteur), Hugo Kuipers (vertaler)
Ex-geheim agent Cotton Malone raakt betrokken bij de zoektocht van vrienden van hem naar de geheime schat van de Tempeliers. Uitgangspunt is een geheimzinnig notitieboek dat aan een vriendin werd toegestuurd na de dood van haar man en zoon. Maar ook de Tempeliers zelf zitten vanuit hun klooster in de Pyreneeën achter hun Grote Nalatenschap en zij schuwen daarbij geen geweld. Uiteindelijk lukt het
Titel
De erfenis van de Tempeliers
Auteur
Steve Berry 1955-
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The templar legacy
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2007
495 p.
ISBN
9789026122590

Andere formaten:

Besprekingen

Steve Berry is met De erfenis van de tempeliers wel heel schatplichtig aan De Da Vinci Code. De plot kan herleid worden tot (opnieuw) een queeste in Frankrijk naar de verborgen schat en het geheim van de vroegere macht van de tempelierorde. Dit geheim zou een van de fundamenten van het christendom ondergraven en de verschillende betrokken partijen hebben elk hun reden om "de grote nalatenschap" te vinden. Deze sinds Dan Brown niet meer originele zoektocht speelt zich grotendeels af in de Languedoc, aan de hand van een puzzel, anagrammen, raadsels op grafstenen en in oude boeken en een notitieboekje.

De roman begint beloftevol. In de korte proloog bewijst de auteur dat hij een historisch verhaal spannend kan vertellen. In 1308 is de 22e grootmeester van de tweehonderd jaar oude tempelierorde de gevangene van de Franse koning en de inquisitie. Een zwakke paus, beheerst door een bankroete Franse koning, arresteert, martelt en vermoordt duizenden tempeliers. Samen le…Lees verder
Ex-geheim agent Cotton Malone raakt betrokken bij de zoektocht van vrienden van hem naar de geheime schat van de Tempeliers. Uitgangspunt is een geheimzinnig notitieboek dat aan een vriendin werd toegestuurd na de dood van haar man en zoon. Maar ook de Tempeliers zelf zitten vanuit hun klooster in de Pyreneeën achter hun Grote Nalatenschap en zij schuwen daarbij geen geweld. Uiteindelijk lukt het Cotton de schat te bergen. Op historische feiten gebaseerde thriller die in eerste instantie prettig leest, maar gaandeweg gaat dat moeizamer als de fictie ondergeschikt wordt gemaakt aan het lastig te volgen historische verhaal met grote nadruk op bijbelse vertellingen. Dan valt des te meer op dat de hoofdrolspelers wel erg amateuristisch te werk gaan. Doelgroep is de liefhebber van een pittige historische roman met een vleugje spanning als verpakking. Op de voorkaft een ondergronds gewelf met het zegel van de Tempeliers. Paperback met kleine druk.

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties