Het geheim van de kathedraal

Steve Berry (auteur), Hugo Kuipers (vertaler)
+1
Het geheim van de kathedraal
×
Het geheim van de kathedraal Het geheim van de kathedraal
In de reeks:
Genre:
Over zijn vaders dood weet Cotton Malone alleen dat hij omgekomen is bij een ramp met een onderzeeër. Op zoek naar de volledige toedracht ontdekt hij dat de onderzeeër een nucleair schip was dat vermist raakte op een geheime Antarctische missie.
Titel
Het geheim van de kathedraal
Auteur
Steve Berry 1955-
Vertaler
Hugo Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Charlemagne pursuit
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
525 p.
ISBN
9789026126338 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het is nu een beproefd recept. Je neemt een mysterie uit oude tijden, een kathedraal als vindplaats van aanwijzingen en groepjes die elkaar op leven en dood bestrijden om als eerste of enige het geheim op te lossen. Ook Berry varieert op dit recept, maar niet zodanig dat hij een Brown-kloon produceerde. Hij koos als gegeven de eerste menselijke beschaving, waarvan de locatie gezocht wordt op de Zuidpool. De nazistische Ahnenerbe zocht daar de eerste Ariërs. De familie Oberhauser zet de zoektocht nu al in de derde generatie voort. De kathedraal is nu de Dom van Aken. Ook de Amerikaanse marine heeft zich met deze theorie beziggehouden en stuurde een uiterst geheime nucleaire onderzeeër naar dit gebied. Van het schip is nooit meer iets vernomen. De vader van de hoofdpersoon, Cotton Malone, was aan boord van dit schip en Malone zet er alles op om deze boot terug te vinden. De concurrentie is letterlijk moordend. De plot wordt in korte hoofdstukjes afgewikkeld met daarin nog filmisch afwis…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia

Suggesties