Boek
Nederlands

De fijnste Plopverhalen

Studio 100 (auteur), Vera Gheysels (medewerker), Walter Baele (medewerker)
Kabouter Plop en zijn vrienden beleven avonturen in het kabouterbos. Bundeling van zestien verhalen, vier in prentenboekvorm en twaalf voorleesverhalen. Met clichématige illustraties in felle kleuren. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De fijnste Plopverhalen
Auteur
Studio 100
Medewerker
Vera Gheysels Walter Baele Jean-Pol Hans Bourlon Gert Verhulst Bruno De Roover
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
99 p. : ill.
ISBN
9789462772625 (hardback)

Besprekingen

Zestien verhalen uit het kabouterbos van kabouter Plop in één uitgave. De eerder gepubliceerde verhalen hebben een vaste opbouw. Ze zijn niet spannend en hebben weinig humor. De eerste vier verhalen zien eruit als een prentenboek, waarbij de redelijk uitgebreide tekst in de paginavullende illustraties is gedrukt. Daarna volgen nog twaalf verhalen van elk een of twee volle pagina's tekst, afgedrukt op wit papier met een of twee bijpassende kleine illustraties. Het taalgebruik is vaak nogal gezocht en oubollig, zowel bij namen (kabouter Pats) als sommige woorden (snoet, teder). De illustraties zijn grof van opzet met zwarte lijnen en vrolijke kleuren. Grote, stevige uitgave met gewatteerd omslag. Kabouter Plop is bekend van tv, theater en pretparken. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 nv is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het…Lees verder op Wikipedia