Boek
Nederlands

Sprookjesboek

Studio 100 (concept)
+1
Sprookjesboek
×
Sprookjesboek Sprookjesboek

Sprookjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Roos, Madeliefje, Linde, Violet en Iris, de prinsessen uit de tv-reeks Prinsessia, en ook juf Flora, Basiel en Kamiel hebben voor deze bundel hun lievelingssprookje uitgekozen: Doornroosje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Klein Duimpje, De kleine zeemeermin, Roodkapje en Pinokkio.
Titel
Sprookjesboek / creatie Studio 100
Concept
Studio 100
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2016
[188] p. : ill.
ISBN
9789462771710 (hardback)

Besprekingen

De sprookjes in deze bundel zijn uitgekozen door de bewoners van Prinsessia, bekend van de tv-serie van Studio 100. De prinsessen en andere bewoners leiden steeds zelf hun geliefde sprookje in. Het zijn bekende volks- en cultuursprookjes die in een eigentijds jasje zijn gestoken en versimpeld, zodat ze toegankelijk zijn voor een grote doelgroep. Soms wordt wel sterk van de oorspronkelijke versie afgeweken zoals in 'De Kleine Zeemeermin' en daardoor verliest het sprookje iets van z'n waarde. Het Vlaamse taalgebruik is goed te volgen voor Nederlandse kinderen op enkele woorden en zinsconstructies na: hesp, niemand raakte er binnen, maar die kunnen door de voorlezer opgevangen worden. De romantische, tekenfilmachtige prenten zullen tot de verbeelding spreken door de sfeervolle kleuren. De platen zijn vrij statisch en afgebeeld over halve of hele pagina's. Vooral voor liefhebbers van de tv-serie. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 nv is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het…Lees verder op Wikipedia