Strip
Nederlands

Lot heeft een plan

Tamara Bos (auteur), Ann De Bode (illustrator)
Mama moet werken. Lot en de tweeling Tuur en Kas zijn thuis met papa. Papa wil lui zijn. Maar Lot wil een hut. Verhaal in stripvorm. AVI-M3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Boomhutten
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Lot heeft een plan
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
20 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048720002 (hardback)

Besprekingen

Als mama gaat werken, blijven Lot (6) en de tweeling Tuur en Kas (3) met papa thuis. Papa heeft vandaag een vrije dag, maar ‘vrij’ betekent voor hem lui op de bank liggen. Lot vindt niks doen maar niks en even later is zij druk in de weer met hout en gereedschap. Tuur en Kas willen ook graag helpen. Als papa wakker wordt, kijkt hij naar buiten en wrijft zijn ogen uit. Ziet hij het goed? Vrolijk stripboek voor beginnende lezers uit de serie Maantjes, onderdeel van de leesmethode Veilig leren lezen. Allereerst stelt het gezin zich voor; de daaropvolgende pagina’s bevatten afwisselend één tot zes omkaderde kleurenillustraties. De schreefloze tekst op AVI-M3 bestaat uit korte zinnen met eenlettergrepige woorden en drie woorden met tweelettergrepen, waarvan slechts één met koppelteken (lui-lak). Iedere zin begint op een nieuwe regel; de gesproken tekst in tekstballonnen en de informatie links boven in de afbeelding. Er wordt gebruikgemaakt van hoofdletters en leestekens. De illustraties zi…Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia

Suggesties