Als de charistamische misdadiger Parker een aanslag overleeft, zweert hij wraak op de daders, zijn voormalige handlangers.
Titel
Parker
Regisseur
Taylor Hackford
Naar het werk van
Donald E. Westlake Richard Stark
Componist
David Buckley
Acteur
Jason Statham Jennifer Lopez 1969-
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 118 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar Flashfire van Donald E. Westlake aka Richard Stark
EAN
8713045235499

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 2013 van Taylor Hackford, met Jason Statham, Jennifer Lopez, Nick Nolte e.a. Gebaseerd op de 24-delige boekenreeks die startte in 1962 van Richard Stark. 'Parker' is gebaseerd op de boektitel 'Flashfire' waarin de charismatische misdadiger Parker een overval plant op een kermis. De overval mislukt omdat zijn handlangers zich niet aan het plan houden waardoor er een onschuldige dode valt. Parker, die strikte ethische principes en erecodes hanteert, wil niet meer met hen samenwerken. Maar als ze een groot plan maken voor een juwelendiefstal hebben ze Parker toch nodig. Als Parker weigert mee te doen, beramen ze een aanslag op hem. Parker raakt zwaar gewond maar overleeft de aanslag en zweert wraak. André Waardenburg (NRC 6-2-'13) geeft slechts 2 (van 5) balletjes: 'Het begin van Parker is sterk, maar dan duurt het wel heel lang voordat de twee uur durende film af is - zelfs de aanwezigheid van Jennifer Lopez helpt niet.' Annemart van Rhee (Algemeen dagblad 7-2-'…Lees verder

Over Taylor Hackford

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George

Taylor Edwin Hackford (Santa Barbara, 31 december 1944) is een Amerikaanse filmregisseur en -producent.

Biografie

Taylor Hackford werd in 1944 geboren in Santa Barbara als de zoon van Joseph Hackford en Mary Taylor. In 1968 studeerde hij af aan de University of Southern California. Na zijn studie deed hij vrijwilligerswerk voor het Peace Corps in Bolivia.

In 1973 maakte hij met de tv-film Economic Love-In zijn debuut als regisseur. Vijf jaar later maakte hij de korte film Teenage Father. Het leverde hem meteen een Oscar op. Zijn eerste volwaardige film, The Idolmaker, volgde in 1980. De (film)musical leverde hoofdrolspeler Ray Sharkey een Golden Globe op.

Zijn volgende project, het romantisch drama An Officer and a Gentleman (1982), groeide uit tot een kaskraker. De film met hoofdrolspelers Richard Gere en Debra Winger kostte 6 miljoen dollar en bracht meer dan 100 miljoen op. An Off…Lees verder op Wikipedia