Over Teenage Fanclub

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Michig

Teenage Fanclub is een alternatieve-rockband uit Bellshill, Schotland. De groep bestaat uit Norman Blake (vocals, gitaar), Raymond McGinley (vocals, gitaar), Gerard Love (vocals, basgitaar) and Francis MacDonald (drums), het schrijven van de teksten wordt door zowel Blake, McGinley en Love verzorgd. Tijdens optredens wordt er vaak gewisseld tussen de drie songwriters, waarbij ze elk hun deel van de teksten zingen.

Discografie

Studioalbums

  • A Catholic Education (1990)
  • The King (1991)
  • Bandwagonesque
  • Thirteen
  • Grand Prix (1995)
  • Songs from Northern Britain (1997)
  • Howdy! (2000)
  • Words of Wisdom and Hope
  • Man-Made (2005)
  • Shadows (2010)
  • Here (2016)

Compilatiealbums