Boek
Nederlands

De duisternis in

Terry Goodkind (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
De reis van Richard en Kahlan om hun tweeling veilig geboren te laten worden is niet zonder gevaar. Richard besluit een reis naar het rijk van de Gouden Godin te maken om zo hun vijanden uit te schakelen.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De duisternis in
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Into darkness
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2021
557 p.
ISBN
9789024585342 (hardback)

Besprekingen

Vijfde* en laatste deel van de serie ‘De Kinderen van D'Hara’ van de Amerikaanse auteur (1948-2020). In de denkbeeldige wereld d’Hara, proberen Kahlan en haar metgezellen de Keep te bereiken. Kahlan is in verwachting van een magische tweeling die alleen daar veilig geboren kan worden. Velen zien de geboorten van deze kinderen als een bedreiging, zoals de Gouden Godin en de heks Shota. De reis is gevaarlijk, steeds zijn er aanvallen van Glees, monsterachtige wezens. Dan maakt Richard, de man van Kahlan, een reis door de duisternis naar het rijk van de Gouden Godin en de bron van de Glees, teneinde deze vijanden uit te schakelen. Kan hij nog naar zijn eigen wereld terugkeren? Het is een klassieke fantasyroman met een denkbeeldige wereld, een middeleeuwse sfeer, magie en veel geweld. Het verhaal stijgt toch niet boven het gemiddelde van dit type romans uit. Bestemd voor de liefhebbers van dit genre en van kleurrijke avonturenromans. Niet zelfstandig te lezen.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties