Gered uit de onderwereld ontdekt Richard Rahl via oeroude geschriften hoe hij Sulachan en Hannis Arc kan verslaan.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
Oorlogshart
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Niels van Eekelen Marion Drolsbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Warheart
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2015
428 p.
Aantekening
In de Richard & Kahlan boeken vervolgt Goodkind de belevenissen van de hoofdrolspelers uit De wetten van de magie
ISBN
9789024568840 (paperback)

Besprekingen

Na ongeveer twintig jaar sluit Terry Goodkind zijn serie 'Richard & Kahlan', een vervolgserie op 'De wetten van de magie' af. Richard Rahl was op sterven na dood, maar met hulp van zijn vrienden en zijn geliefde Kahlan wordt hij uit de onderwereld gered. Dan begint het pas, want Richard ontdekt via oeroude geschriften hoe hij Sulachan en Hannis Arc kan verslaan. Die hebben een reusachtig leger van ondoden gevormd, die mensen verscheuren op zoek naar een ziel. Richard heeft nog steeds gif in zijn lichaam, waardoor hij zijn bijzondere krachten nauwelijks kan gebruiken. Dus zal het hem lukken? Het wordt behoorlijk spannend en Goodkind sluit deze populaire, epische fantasyserie met horrorelementen (vertaald in twintig landen) waardig af. Heerlijke, soms ingewikkelde fantasy die zonder voorkennis moeilijk te volgen is. Vervolg op 'Verscheurde zielen'*.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties