Violiste Julia Ansdale wil achterhalen waarom een indringende melodie, waarvan ze de bladmuziek in Rome vond, een gevaarlijk effect heeft op haar dochtertje.
Onderwerp
Muziek
Titel
Speel met vuur
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Playing with fire
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2015
223 p.
ISBN
9789044349115 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Julia, tweede violiste van beroep, koopt in Rome een antieke partituur van een onbekend muziekstuk. Terug in New York merkt ze dat haar dochtertje van drie vreemd reageert als ze deze muziek hoort: eerst doodt ze de hond en later steekt ze haar moeder met een glasscherf. Niemand gelooft dat een kind van drie dit doet en men vindt dat Julia bij een psychiater thuishoort. Maar dan hoort ze dat de antiquair in Rome vermoord is. Afwisselend met Julia’s verhaal zijn er flashbacks naar het Venetië van de late jaren dertig, waar een jonge Joodse violist in het fascistische Italië probeert van muziek zijn beroep te maken, maar steeds meer klemt komt door antisemitische wetten. De plot draait natuurlijk om het verband tussen deze gebeurtenissen en het muziekstuk. Het is een niet echt overtuigend maar wel intrigerend verhaal over wat er gebeurt als duistere krachten worden losgelaten. Het niet geloofd worden door de omgeving en het lot van de Joden tijdens het fascisme zijn geen bijster origine…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst, en is geboren als Terry Tom. Ze woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste. Ze heeft de achternaam aangenomen van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, eveneens arts.

Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf Gerritsen haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze…Lees verder op Wikipedia