Dvd
Nederlands
Op haar nieuwe school staat Coco (13) al snel bekend als Coco de Clown. Ze besluit zich voortaan minder opvallend te kleden, maar ze blijft haar outfits wel anoniem op haar modeblog plaatsen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Mode, Weblogs
Extra onderwerp
dvd-video, Jeugdfilm, weblogs, Chicklit, mode, drama
Titel
100% Coco
Regisseur
Tessa Schram
Acteur
Nola Kemper Valentijn Avé Merel De Zwart
Naar het werk van
Niki Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
84 min.
Aantekening
Nederlands en Vlaams gesproken
EAN
8719372004692

Besprekingen

Romantische komedie van Tessa Schram (Kappen!; Pijnstillers) naar de populaire meidenboeken van Niki Smit. In de hoofdrol de 13-jarige nieuwkomer Nola Kemper als Coco. Vanwege haar excentrieke kleding wordt Coco op haar eerste dag op de middelbare school uitgemaakt voor 'Coco de clown' en besluit zich voortaan als 'grijze muis' te kleden. Wel houdt ze onder het pseudoniem 'Style Tiger' een modeblog bij dat heel populair wordt en waarmee ze een MTV-fashionreis naar Parijs hoopt te winnen. De recensenten geven 3 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 6-7-'17): '(...) een vrolijke, vlot geregisseerde romantische komedie, met overtuigende rollen van debutante Nola Kemper als Coco en Eva Duijvestein als haar licht afgepeigerde moeder (...) Toch is het jammer dat het scenario een grote stapel clichés uit het jeugdgenre uit de kast trekt. (...) Het heeft ook wel weer iets geruststellends: zo veel verandert er kennelijk niet in de jeugdcultuur. (...)' Vanaf ca. 11 jaar.

Over Tessa Schram

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Tessa Schram (Amstelveen, 18 oktober 1988) is een Nederlands regisseuse en actrice. Ze is een dochter van de filmproducenten Dave Schram en Maria Peters. Ook haar broer Quinten is te zien in enkele Nederlandse producties.

In 2007 behaalde Schram haar schooldiploma aan het Amstelveen College. In 2009 regisseerde Tessa de film Hij (48 Hour Film Project te Utrecht) en won daarmee de publieksprijs. Verder regisseerde zij de videoclip van de titelsong van de speelfilm Razend uit 2011 van Dave Schram. De clip van Memory Steel werd gezongen door Schradinova. In 2011 regisseerde Tessa Sammie is zoek, een korte televisiefilm voor de KRO. Op 2 juli 2012 studeerde ze af als regisseur met de film Lost and Found aan de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). Verder regisseerde ze ook de films Pijnstillers en Kappen! (naar de boeken van Carry Slee) en een aantal afleveringen van de jeugdserie SpangaS.

Film…Lees verder op Wikipedia