Boek
Nederlands

Een midzomernachtdroom

Thea Stilton (auteur), William Shakespeare (naar het werk van), Dorette Zwaans (vertaler)
Binnenkort zal hertog Theseus trouwen met Hippolyta, de koningin van de amazones. Elfenkoning Oberon zorgt voor veel misverstanden. Zijn vrouw wordt zelfs verliefd op een ezel! Hervertelling van het beroemde verhaal, met informatie over Shakespeare, het theater en de Griekse mythologie. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Liefde
Titel
Een midzomernachtdroom
Auteur
Thea Stilton
Naar het werk van
William Shakespeare
Vertaler
Dorette Zwaans
Illustrator
Carolina Livio Barbara Pellizzari Valeria Cairoli Daria Cerchi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sogno di una notte di mezza estate
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
197 p. : ill.
ISBN
9789464290424 (hardback)

Besprekingen

In de serie navertelde klassiekers schrijft Thea Stilton een vrije bewerking van Shakespeares theaterstuk ‘Een Midzomernachtdroom’ (ca. 1594). Binnen de raamvertelling over het aanstaande huwelijksfeest van Theseus en Hippolyta zijn meerdere verhaallijnen verwerkt. Het geheel speelt zich af in een magisch bos vlakbij Athene. De bewerking blijft dicht bij het originele script; er is gewerkt met vrij korte zinnen, sporadisch eindrijm en een bondige schrijfstijl met luchtige ondertoon. Voorin worden de hoofdpersonages in woord en beeld voorgesteld: ambachtsknagers, edelknagers, elfen en feeën. Allen kleden en gedragen zich als mensen, hebben viervingerige handen en een kop van een muis. Het kan lastig zijn om de personages en intriges uit elkaar te houden, temeer omdat de geliefden, dankzij een tovermiddel, tijdelijk verliefd worden op een ander. De bekende Stilton-vormgeving met vele, ingekleurde pentekeningen en de superruime bladspiegel vergemakkelijkt het lezen. Met lila leeslint. De…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties