Boek
Nederlands

Het laatste zwaard

Thea Stilton (auteur), Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator)
Aldar moet als laatste de Proeve van Bekwaamheid uitvoeren. Hij weet het Lavazwaard te bemachtigen, maar de kwade magiërs zitten de tovenaarsleerlingen op de hielen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het laatste zwaard
Auteur
Thea Stilton Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Pieter van der Drift Manon Smits
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto del lupo
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2017
285 p. : ill.
ISBN
9789085923855 (paperback)

Besprekingen

Vierde en laatste deel van de serie 'De 13 zwaarden'* van Thea en Geronimo Stilton, waarin de vier tovenaarsleerlingen hun zoektocht naar de zwaarden voltooien. Aldar moet als laatste de Proeve van Bekwaamheid uitvoeren. Hij weet het Lavazwaard te bemachtigen, maar de kwade magiërs zitten de tovenaarsleerlingen op de hielen. Lukt het de leerlingen om met behulp van de dertien zwaarden de Spiegel der Duisternis op te roepen en het kwaad te verbannen? Een spannende ontknoping volgt. Vlot en toegankelijk geschreven fantasyverhaal, verteld vanuit twee perspectieven (goed en kwaad), in soepele zinnen en wat clichématig taalgebruik. De spanningsboog is telkens vrij kort: de tovenaarsleerlingen weten elke uitdaging binnen een tiental pagina’s te overwinnen. Met illustraties in fantasysfeer. Voor in het boek worden de personages geïntroduceerd en kort uitgelegd wat er in de vorige delen is gebeurd. Voor de Geronimo-fans die de muizenavonturen ontgroeid zijn, is deze serie een leuke kennismaki…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties