Boek
Nederlands

Toestand in Tunesië

Thea Stilton (auteur), Barbara Pellizzari (illustrator), Valeria Brambilla (illustrator)
De Thea Sisters gaan op vakantie in Tunesie͏̈. Ze ontdekken dat dieven wilde dieren smokkelen en bovendien een oude Carthaagse schat willen stelen. Kunnen de Sisters de dieven te pakken krijgen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Toestand in Tunesië
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Barbara Pellizzari Valeria Brambilla Chiara Balleello
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il Tesoro di Cartagine
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
182 p., [42] p. bijlagen : ill.
Aantekening
Met speciale toverinkt
ISBN
9789059249639 (hardback)

Besprekingen

De vijf muizenvriendinnen Colette, Paulina, Violet, Nicky en Pamela studeren aan het Topford College op Walviseiland. Ter ere van hun geliefde lerares Thea Stilton noemen ze zich de Thea Sisters. Nu geven ze een feest om het einde van het studiejaar te vieren en afscheid te nemen van hun vriendin Marion die teruggaat naar Parijs. Marion heeft een verrassing voor hen: ze gaat in de vakantie naar haar oma en opa in Tunesië en de Thea Sisters mogen mee! Het is er heerlijk in een villa aan zee, maar de Sisters ontdekken dat een stel gemeneriken wilde dieren smokkelt en bovendien een oude Carthaagse schat wil stelen. Kunnen de Sisters de dieven te pakken krijgen? Los te lezen 27e deel van de serie 'Thea Sisters', dat volgt na ‘Detectivebureau Hart voor de zaak’* (2020). Vlot taalgebruik met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Moeilijke woorden worden met een sterretje aangegeven en verklaard aan de zijkant van de bladzijde…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties