Boek
Nederlands

Werken met millennials : leidinggeven aan een nieuwe generatie

Thijs Launspach (auteur)
+1
Werken met millennials : leidinggeven aan een nieuwe generatie
×
Werken met millennials : leidinggeven aan een nieuwe generatie Werken met millennials : leidinggeven aan een nieuwe generatie

Werken met millennials : leidinggeven aan een nieuwe generatie

Hoe je millennials motiveert en burn-outs voorkomt.De millennials
Titel
Werken met millennials : leidinggeven aan een nieuwe generatie
Auteur
Thijs Launspach
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2019
157 p.
ISBN
9789000368440 (paperback)

Besprekingen

In dit boek wordt allereerst ingegaan op de leefwereld van millennials. Hierdoor wordt een beter beeld verkregen van de uitdagingen die de millennial ziet en wat de kenmerken zijn van deze groep. Vervolgens wordt ingegaan op het werken met deze groep en hoe je hen kunt motiveren en ondersteunen om zich verder te ontwikkelen zonder aan de werkdruk ten onder te gaan. Kortom: hoe millennials het beste uit zichzelf kunnen halen. Bevat een conclusie, eindnoten, een bronnenoverzicht en een verantwoording. De auteur is psycholoog en heeft meerdere publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan. Dit boek is met name bestemd voor leidinggevenden van millennials, maar is eigenlijk interessant voor iedereen die werkt met millennials. Het boek geeft praktische tips en is gemakkelijk geschreven. Zeker een aanrader.

Over Thijs Launspach

Thijs Launspach (Amsterdam, 24 februari 1988) is psycholoog, schrijver en spreker. Hij publiceerde onder andere over mentale gezondheid, stress, burn-out, millennials en keuzestress, en heeft een wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. Launspach maakte samen met Malou Holshuijsen, Aik Kramer en Emma Westermann de podcast OK Millennial (Parool). Zelf maakt hij de Thijs Launspach Podcast. Hij was in 2021 een van de docenten van Dream School.

Bibliografie

  • 2012 - Quarterlife - Kansen, keuzes en kopzorgen van de twintigers van nu (Uitgeverij Bert Bakker, met Aik Kramer).
  • 2016 - Aeschylus' Oresteia (Uitgeverij Hermaion, met Linde van Tienen) - een hedendaagse bewerking van de toneelklassieker, voor jongeren.
  • 2017 - Het Millennial Manifest - Een nieuwe kijk op keuzestress, prestatiedruk en verbondenheid (Uitgeverij Valkhof Pers, met Aik Kramer en Emma Westermann).
  • <…Lees verder op Wikipedia