Boek
Nederlands

De lovebus

Tjibbe Veldkamp (auteur)
+1
De lovebus
×
De lovebus De lovebus

De lovebus

Tjibbe Veldkamp (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De 20-jarige JJ is chauffeur van de Lovebus. De bus is per half uur te huur als liefdesnestje. Cathelijn (17) wil de bus huren. In disco Boerema hoopt ze een jongen te vinden die met haar mee wil. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Seksualiteit, Geweld
Titel
De lovebus
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
174 p.
ISBN
9789045120591 (paperback)

Besprekingen

De 20-jarige JJ is chauffeur van de Lovebus. De bus is per half uur te huur als liefdesnestje. De 17-jarige Cathelijn wil de bus huren. Ze is wanhopig en eenzaam en hunkert naar liefde. JJ is jaloers op de jongen met wie zij naar de bus zal gaan. Zelf kan hij niet, want dat mag niet als chauffeur zijnde. In disco Boerema hoopt Cathelijn een jongen te vinden die met haar mee wil. Dit zo nu en dan absurde en tragisch komische drama speelt in 1976. De auteur vond inspiratie in een tweevoudige moord die destijds plaatsvond. Het was een tijd zonder mobieltjes en waar muziek nog via een platenspeler te horen was. Het desolate Groningse landschap waarin wind en sneeuw vrij spel hebben, vormt het decor. Sommige verhaalpersonen spreken Gronings dialect, maar de betekenis daarvan volgt veelal in de volgende zin. Het verhaal speelt over twee dagen en is vanuit het perspectief van verschillende personen verteld. De gebeurtenissen verlopen niet chronologisch. Boven de hoofdstukken staan dag- en ti…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia