Boek
Nederlands

De hele tijd

Toon Tellegen (auteur), Geerten Ten Bosch (illustrator)
+1
De hele tijd
×
De hele tijd De hele tijd
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De egel vraagt aan de mier waarom de tijd nooit stopt. Mier geeft antwoord, maar de egel begrijpt het nog steeds niet en blijft erover nadenken. ’s Nachts komt de tijd bij hem op bezoek. Uitgave in hoog, smal formaat met filosofisch verhaal en kunstzinnige, sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De hele tijd
Auteur
Toon Tellegen
Illustrator
Geerten Ten Bosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789021414898 (hardback)

Besprekingen

De egel vraagt aan de mier waarom de tijd altijd maar door gaat. Mier haalt zijn schouders op, dat is gewoon zo, maar Egel blijft piekeren. ’s Nachts schrikt hij wakker. Voor zijn huis ziet hij de hele tijd staan, alle seconden, minuten, uren, dagen, jaren. Veel wijzer wordt hij er niet van, behalve dit: hij besluit dat hijzelf niet voorbij gaat. Een typisch Tellegen-verhaal met filosofische verwondering, uitgegeven in een hoog staand formaat met vele illustraties over twee pagina’s. Illustrator Geerten ten Bosch drukt in beeld prachtig de eindeloosheid van de tijd uit. Bijvoorbeeld door de nerven en jaarringen van een boom minutieus en bladvullend te tekenen, waardoor de kijker er haast in verdwijnt. Een zeer geslaagde combinatie van tekst en beeld. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia