Boek
Nederlands

Hou me niet vast

Wanne Synnave (auteur)
+1
Hou me niet vast
×
Hou me niet vast Hou me niet vast

Hou me niet vast

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Emily (17, ik-persoon) krijgt plotseling bezoek van Parker, de populairste jongen van school. Ze kent hem nauwelijks. De volgende dag blijkt dat hij zijn leven heeft beëindigd. Emily gaat op zoek naar antwoorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Zelfdoding
Titel
Hou me niet vast
Auteur
Wanne Synnave
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
206 p.
ISBN
9789002274145 (paperback)

Besprekingen

Emily (17, ik-persoon) krijgt plotseling bezoek van Parker, de populairste jongen van school. Ze kent hem nauwelijks. De volgende dag blijkt dat hij zijn leven heeft beëindigd. Emily gaat op zoek naar antwoorden. Daarnaast vertelt Parker vanuit zijn perspectief over gebeurtenissen van een jaar eerder, toen een andere leerling overleed. Het verhaal speelt op een Amerikaanse highschool, wat in combinatie met het Vlaamse taalgebruik (voor Nederlandse lezers) soms wellicht wat vreemd aandoet: ‘wenende juniors’. De plot doet denken aan de door Netflix verfilmde youngadultroman 'Thirteen reasons why’, maar is stilistisch en met name wat betreft de psychologische uitwerking van de personages en geloofwaardigheid van gebeurtenissen veel minder sterk. Een met vaart vertelde youngadultroman met een bijzondere ontstaansgeschiedenis: de auteur, een in Vlaanderen bekende dj, nam in een radioprogramma de uitdaging aan om in dertig dagen een boek te schrijven. Voorin staat contactinformatie voor le…Lees verder

Over Wanne Synnave

Wanne Synnave (Duffel, 18 november 1996) is een Belgisch acteur, schrijver en radiomaker.

Levensloop

Synnave studeerde een jaar Acteren aan het Conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van onder meer Frank Focketyn en Sara De Roo. Hij studeerde af als journalist aan Thomas More in Mechelen.

In het theater was hij onder meer te zien in Muerto!, Magdalena en de Piet Piraatshow.

Voor de camera was hij te zien in Kosmoo, Hartendief en in de korte film Sigi & Julia.

Hij schreef het script en de liedteksten voor de musicals Magdalena, waarin hij ook de rol van Aedan vertolkte, November 89 en June Foster.

Sinds 26 augustus 2019 is hij MNM-sidekick in de Grote Peter Van De Veire Ochtendshow, samen met Kawtar Ehlalouch.

In 2021 schreef hij zijn eerste boek, Hou me niet vast, dat uitgegeven werd door Standaard Uitgeverij.

Lees verder op Wikipedia