Boek
Nederlands

In Koninkrijk van de zon, het zevende deel in de Egypte-serie van bestsellerauteur Wilbur Smith, ligt Hui als toekomstige heerser van Lahun en zoon van een liefhebbende vader een gouden toekomst te wachten. Achter deze façade gaat echter een sinister complot schuil. Hui’s machtsbeluste stiefmoeder is verbitterd door jaloezie en spant samen met Hui’s broer om hun vader van de troon te s

Titel
Koninkrijk van de zon / Wilbur Smith, met Mark Chadbourn; vertaling [uit het Engels]: Anne-Marieke Buijs
Auteur
Wilbur Smith Mark Chadbourn
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The new kingdom
Uitgever
Haarlem: Xander, 2021
366 p.
ISBN
9789401615709 (paperback)

Besprekingen

De hoofdpersoon van het verhaal, Hui, is de favoriet van zijn vader. Zijn stiefmoeder haat hem zo zeer dat hij het huis moet verlaten nadat zijn vader vergiftigd is. Hui komt in aanraking met roverbendes en uiteindelijk ook met de Hyksos, een vijandig volk dat op een geheel nieuwe manier oorlog voert, namelijk met paarden en vanaf strijdwagens. Hui speelt een belangrijke rol in de verdediging van Egypte, maar kan niet voorkomen dat de Hyksos oppermachtig blijken te zijn. Zelfstandig te lezen in de serie over de geschiedenis van Egypte. Van begin af aan is het verhaal spannend, en met name de hoofdpersoon Hui komt goed uit de verf met al zijn avonturen. Meestal zijn de verhalen geschiedkundig goed gedocumenteerd, maar in dit geval is dit minder. Liefhebbers van de spannende boeken van Smith komen volledig aan hun trekken, geschiedenisliefhebbers minder. Wilbur Smith overleed 14-11-2021 op 88-jarige leeftijd.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door jimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia