Livre
Néerlandais

Griezelen

Alan MacDonald (auteur), Marieke Van Hooff (traducteur), David Roberts (dessinateur)
Titre
Griezelen
Auteur
Alan MacDonald 1958-
Traducteur
Marieke Van Hooff
Dessinateur
David Roberts 1970-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
29 p. : ill.
ISBN
9789462342460 (hardback)

Commentaires

Rik wil in de tuin kamperen met zijn vrienden. De vorige keer was hij tot twee uur in de nacht aan het keten. Als hij zijn ouders heeft overtuigd, wordt de tent opgezet. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig en zonder hulp van zijn vader lukt het niet. Rik heeft zich met zijn vrienden goed voorbereid. Er is van alles te eten en er zijn zaklampen. Hij is niet van plan braaf te gaan slapen, hij is van plan zijn vrienden eens lekker te laten griezelen. Maar als het eenmaal donker wordt, hoort hij zelf allerlei enge geluiden. Deel uit de reeks 'Vieze Rik'*, met eenvoudige zwart-wittekeningen die geestig bedoeld zijn. De tekst is in de verleden tijd geschreven en soms zelfs vanuit de voltooid verleden tijd. Er is een ruime interlinie tussen de zinnen en ook het gebruikte lettertype is ruim, AVI-E5. Op elke pagina staan inktvlekjes. Het is opvallend dat Vieze Rik in dit verhaal helemaal niets smerigs doet, iets wat je als lezer wel verwacht. Luchtig verhaaltje over drie vrienden die in een tent …Lire la suite

À propos de Alan MacDonald

Alan MacDonald, né le 14 août 1961 à Perth, est un avocat et auteur-compositeur australien, ancien batteur et fondateur de The Triffids.

Biographie

Fils d'un professeur à l'Université d'Australie-Occidentale, Bill MacDonald et d'une pédiatre, Judy Henzell, il est le cadet d'une famille de quatre enfants comportant deux frères ainés et une sœur.

Il suit l'école à Perth où il devient ami avec David McComb. En 1976, avec ce dernier, il fonde le groupe Dalsy, renommé Blök Music puis The Triffids en hommage au roman de John Wyndham Le Jour des Triffides. McComb et MacDonald écrivent et interprètent les chansons avec Phil Kakulas, qui rejoindra plus tard le groupe Blackeyed Susans, Andrew McGowan, Julian Douglas-Smith, et plus tard Byron Sinclair, Will Akers et Margaret Gillard.

En fin d'année…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions