Livre
Néerlandais
Elke zeven jaar vechten families met goden die door Zeus gestraft worden. Lore heeft haar hele familie bij zo'n gevecht verloren. Daarom houdt zij zich stil en wil ze niet opnieuw deelnemen. Maar als Athena vraagt zich met haar te verenigen, belooft ze wraak te nemen op de moordenaars. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Lore
Auteur
Alexandra Bracken
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lore
Éditeur
[Utrecht]: Blossom Books, © 2021
572 p.
ISBN
9789463492843 (hardback) 9789463493444 (hardback)

Commentaires

De ouders en zusjes van Lore Perseus (17) zijn tijdens de vorige Agon vermoord. De Agon is een zevenjaarlijkse strijd tussen een aantal Griekse goden die dan voor straf zeven dagen sterfelijk zijn. Lore heeft maar één doel: het doden van Toorn, de moordenaar van haar familie. Zij sluit tijdens de huidige Agon een verbond met de godin Athena. Gedurende de jacht blijkt dat Toorn Lore wil pakken. Zij bezit namelijk het magische schild Aegis. Lore gaat de strijd aan, maar de erfenis waar ze zo naar heeft verlangd, lijkt het wapen te worden dat haar leven vernietigt. Dit vijfdelige verhaal vindt plaats in de huidige tijd in New York. Soms is er een terugblik naar de tijd dat Lore 10 jaar was. In de tekst staan veel namen van families, goden en personages en dat kan het lastig maken het verhaal te volgen. In het boek staat een plattegrond van New York, een overzicht van familielijnen en een lijst met personages. De Agon ontwikkelt zich tot een spannende strijd met een magisch tintje en een …Lire la suite

Lore

Nadat negen goden Zeus hebben verraden moeten ze als straf elke zeven jaar een week lang als sterveling op aarde leven. Tijdens die week wordt er jacht op hen gemaakt door de afstammelingen, want als je een god doodt dan krijg je diens onsterfelijkheid en macht. Lore Perseous' bloedlijn is vermoord, zij alleen is nog in leven en ze heeft beslist om nooit meer mee te doen. Die overtuiging laat ze links liggen wanneer ze benaderd wordt door twee bekenden. Haar verleden en het gevoel om wraak te moeten nemen leiden tot impulsieve beslissingen en gevaarlijke situaties. De lange week van jacht wordt er één van overleven, van onprettige verrassingen en van continu afvragen wie je kan vertrouwen.  Een eeuwenoud verhaal in de hedendaagse setting van New York; dat is wat dit verhaal zo sterk maakt. De Griekse mythologie wordt weer levend gemaakt door de zeer geloofwaardige personages, de tot in detail besproken omgeving en herkenbaar gegeven van macht en verraad. Lore is …Lire la suite

À propos de Alexandra Bracken

CC BY-SA 4.0 - Image by Fuzheado

Alexandra Bracken, née le 27 février 1987 à Phoenix en Arizona, est une autrice américaine, connue pour la série de livres Darkest Minds et la série Passenger.

Biographie

Alexandra Bracken est née à Phoenix en Arizona. Elle a vécu à New York, où elle a travaillé dans l'industrie de l'édition pour enfants, d'abord comme assistante de rédaction, puis dans le marketing. Elle est diplômée du lycée de High Chaparral en 2005 et a fréquenté le Collège de William et Mary à Williamsburg en Virginie, où elle a obtenu un diplôme en Histoire et en anglais en mai 2009 avec mention « magna cum laude ».

Carrière

Alexandra Bracken a commencé à écrire son premi…En lire plus sur Wikipedia