Een pas gepromoveerde politie-inspecteur doet een beroep op een tatoee͏̈erder bij zijn zoektocht naar een seriemoordenaar die de tatoeages van het lichaam van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven.
Titre
De tattooverzamelaar
Auteur
Alison Belsham
Traducteur
Yvonne de Swart Betty Klaasse
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The tattoo thief
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2018
334 p.
ISBN
9789044353884 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De tattooverzamelaar

Eerste zin. Als ik het met bloed doordrenkte T-shirt over de rug van de bewusteloze man omhoogtrek, komt er een spectaculaire tattoo tevoorschijn.

Er waart een seriemoordenaar rond in het kustplaatsje Brighton. Gewapend met een vlijmscherp mes vilt hij in opdracht van de Verzamelaar zijn slachtoffers, met als trofee: hun exclusieve tattoos. De onervaren inspecteur Francis Sullivan wordt op de zaak gezet en krijgt daarbij hulp van tatoeëerder Marni, die haar expertise en haar vermoedens over de dader deelt. En er is haast bij want met elk hoofdstuk rollen er verse koppen.

Bloed in overvloed in dit thrillerdebuut van Alison Belsham. Ook in overvloed: clichés en leesverveling. Belsham heeft de zoveelste generische thriller geïnkt. Netjes aanwezig: de brullende commissaris, de jaloerse brigadier, de slimme sidekick, de diabolische moordenaar en het klassieke spelletje wie-is-het? Je hebt het overal elders al eens gelezen, én beter want Belshams taalgebruik is armtierig – een personage kijkt ‘droevig en triest’ – en haar plot doorzichtig. Je vraagt je af waarom deze belediging…Lire la suite

In het Zuid-Engelse Brighton vindt tatoeage-artiest Marni een toegetakeld lichaam in een vuilnisbak. Vanwege haar eigen problemen meldt zij dit anoniem bij de politie. Desondanks raakt zij betrokken bij het onderzoek onder leiding van de kersverse inspecteur Francis Sullivan, een gelovig man, die vanwege zijn jonge leeftijd en snelle promotie door zijn chef en door zijn team niet voor vol wordt aangezien. Kort daarop wordt opnieuw een lichaam gevonden. In tegenstelling tot zijn collega’s vermoedt Sullivan dat beide zaken met elkaar te maken hebben. Het verhaal wordt vanuit vier verschillende perspectieven verteld (dat van Marni, van Sullivan, van zijn ondergeschikte en van de dader) en biedt een kijkje in de wereld van tatoeëerders en hun vak, dat soms ware kunstwerken oplevert. Spannend thrillerdebuut met een intrigerend plot, waarbij in sommige scènes gruwelijke handelingen op beeldende wijze worden beschreven. De auteur heeft ervaring als scenarioschrijver en heeft op dat gebied ve…Lire la suite