Livre
Néerlandais

De roep van de wolf

Anthony Ryan (auteur), Gerda Wolfswinkel (traducteur)
Vaelin Al Sorna zoekt, geholpen door vrienden en dwarsgezeten door vijanden, een oude vriendin en ontdekt dat dingen soms ingewikkelder zijn dan ze lijken.
Titre
De roep van de wolf
Auteur
Anthony Ryan
Traducteur
Gerda Wolfswinkel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wolf's call
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
493 p. : kaart
Note
Deze reeks volgt op de reeks In de schaduw van de raaf
ISBN
9789024586707 (paperback)

Commentaires

Anthony Ryan (1970) is een gevestigde fantasyschrijver, en veel van zijn boeken komen terecht op internationale bestsellerlijsten. ‘De roep van de wolf’ is het eerste deel van de trilogie ‘In de schaduw van de wolf’. Het boek beschrijft de avonturen van Vaelin Al Sorna, die na een tijd van vechten in allerlei oorlogen, de kalmte heeft opgezocht van rustiger streken. Aan die rust komt een eind wanneer er een groot leger gevormd wordt, de stalen horde, die een voormalige vriendin van hem gevangen houdt. Op zoek naar haar, leert hij niet alleen veel over vechten, maar vooral ook over zichzelf. Een verhaal over volwassen worden, over tegenstrijdige belangen en hoe daarmee om te gaan. Ryan beschrijft zijn personages trefzeker en de plot is precies wat je mag verwachten van een boek dat in het high-fantasy genre valt. Leest prettig en is vakkundig vertaald.

À propos de Anthony Ryan

Anthony Ryan, né en 1970, est un écrivain écossais de fantasy et de science-fiction. La publication par Penguin Books de la trilogie de fantasy épique Blood Song, dont le premier volume a été initialement publié à compte d’auteur, lui assure un succès international.

Biographie

Anthony Ryan est né et a grandi en Écosse. Sa vie d’adulte se déroule cependant majoritairement à Londres. Il suit des études en histoire médiévale puis effectue une carrière dans la haute fonction publique gouvernementale britannique (Civil Service) avant de vivre entièrement de sa plume à partir de 2012.

Influences

Anthony Ryan revendique particulièrement l’influence de Lloyd Alexander (Les Chroniques de Prydain), découvert dans son enfance, et celle de David Gemmell (Le Loup dans l’ombre), lu à l’âge adul…En lire plus sur Wikipedia