Livre
Néerlandais

Je zal geen kwaad doen

Barbara Baraldi (auteur), Mariella Manfré (traducteur)
Een politieagente, die na een interventie met fatale afloop wordt overgeplaatst, wordt op haar nieuwe werkplek door veel collega's en de commissaris gewantrouwd en tegengewerkt bij een moordonderzoek.
Titre
Je zal geen kwaad doen
Auteur
Barbara Baraldi 1979-
Traducteur
Mariella Manfré
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Aurora nel buio
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2019
447 p.
ISBN
9789401608756 (paperback)

Commentaires

Scalviati was een veelbelovende politieagente tot ze bij een interventie de situatie verkeerd inschatte en haar partner gedood werd. Vrijgesproken na een intern onderzoek werd ze toch overgeplaatst naar een provinciestadje, waar haar reputatie haar al op voorhand brandmerkte. Er wordt een gruwelijke moord gepleegd met referenties naar een 20 jaar oude zaak en met haar opleiding als profiler is zij de enige die beseft dat dit het begin is van een reeks. Haar korte opname als psychiatrisch patiënt door een kogelsplinter in haar hersenen is een bron van wantrouwen voor de haar tegenwerkende commissaris en de meeste collega’s. Ze geraakt in de buurt van de moordenaar, maar moet dat bijna met haar leven bekopen. Dit romandebuut van de Italiaanse schrijfster (1979) van young-adultboeken is meteen een schot in de roos. Een gekweld hoofdpersonage met een bipolaire stoornis, letterlijk vijandige collega’s die niet allemaal blijken te zijn wie ze zijn en veel dwaalsporen zorgen voor een boeiend…Lire la suite

À propos de Barbara Baraldi

CC BY-SA 4.0 - Image by Cla973

Barbara Baraldi (née le 17 février 1975 à Mirandola) est une écrivaine et scénariste de bande dessinée italienne.

Biographie

Le premier roman de Barbara Baraldi, La ragazza dalle ali di serpente, a été publié en 2007, sous le nom de plume Luna Lanzoni.

En tant qu’auteure de romans noirs elle a reçu par deux fois consécutives le prix Marco-Casacci pour Dorothy non vuole morire et La sindrome felicità repulsiva. Sa nouvelle Una storia da rubare lui a valu le prix Gran Giallo Citta di Cattolica. Sa nouvelle La collezionista di sogni infranti (PerdisaPop) est publiée fin 2007 dans une série de Luigi Bernardi.

En 2008, dans la collection « En lire plus sur Wikipedia