Een jonge vrouw in het Mississippi van 1929, die een onbehandelbare geboorteafwijking heeft, moet haar eigen weg in het leven zien te vinden in een kleine plattelandsgemeenschap met strakke normen en waarden en uitgestippelde verwachtingspatronen.
Titre
Juffrouw Jane
Auteur
Brad Watson
Traducteur
Harm Damsma Niek Miedema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Miss Jane
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2018
319 p.
ISBN
9789025450199 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

‘Het leven zit gewoon in een hele hoop opzichten niet eerlijk in elkaar. We zijn wie en wat we zijn. Zo is het nu eenmaal’ (p. 181). Dat is in 1929 de boodschap van de dorpsdokter aan de veertienjarige Jane. Zij woont in Mississippi in een kleine plattelandsgemeenschap met strakke normen en waarden en uitgestippelde verwachtingspatronen. Daar zal Jane nooit aan kunnen voldoen. Of ze dat nu wil of niet, want Jane is anders. Jane heeft een geheim, is mysterieus. Er wordt wel over gefluisterd, maar het fijne weten de bewoners er niet van. De vrolijke, ondernemende Jane zal zelf haar toekomst moeten invullen, zelf de grenzen van haar mogelijkheden afbakenen. Een manier zoeken om met haar beperkingen te leven. Meedoen of zich afsluiten. Naar school gaan? Naar de dansavonden? Een partner? Prangende vragen. Zonder pasklare antwoorden. Tijdens de crisis van de jaren dertig. Met een vader aan de drank en een depressieve moeder. Met een zus die rigoureus alles inzet om vooruit te komen. Prachti…Lire la suite

À propos de Brad Watson

CC BY-SA 4.0 - Image by Drmies

Brad Watson, né le 24 juillet 1955 à Meridian, au Mississippi, et mort le 8 juillet 2020 est un écrivain américain.

Biographie

En 1978, il obtient un diplôme d'anglais de l'université d'État du Mississippi avant de poursuivre ses études en littérature à l'université de l’Alabama.

Après avoir exercé plusieurs métiers dans le milieu de la presse et de la publicité, il retourne à l'université de l’Alabama pour enseigner l'écriture créative. Il se consacre aussi à l'écriture et publie son premier recueil de nouvelles, Last Days of the Dog Men, en 1996. Son premier roman, Le Paradis perdu de Mercury (The Heaven of Mercury, 2002), est finaliste du National Book Award.

Selon la revue Lir…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions