Livre
Néerlandais
Bambi (echte naam Hilda, bijna 16) is vast besloten te ontsnappen aan de armoede. Ze leidt een gewelddadige jeugdbende en heeft een kleine goudmijn gevonden in het beroven van sugerdaddy's. Maar kan ze de gevolgen van haar gedrag wel aan? Verhaal met straattaal. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Bambi lust je rauw
Auteur
Caroline De Mulder
Traducteur
Petra Van Caneghem
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Manger Bambi
Éditeur
Antwerpen: Horizon, 2021
205 p.
ISBN
9789464101201 (paperback)

Commentaires

Bambi lust je rauw

Eerste zin. Instinctief zet ze een stap achteruit, de Sig Sauer verstopt achter haar rug.

 

 

 

Bambi is bijna zestien en leeft samen met haar gewelddadige moeder in een groezelige flat. Samen met haar vriendinnen gaat ze online op zoek naar oudere mannen die jonge meisjes gouden bergen beloven. Natuurlijk staat daar seks tegenover, maar nog voor de mannen aan hun gerief komen, haalt Bambi een pistool boven en berooft en mishandelt ze hen. Dat loopt snel uit de hand, want Bambi is een beschadigde tiener die uitzinnig geweld gebruikt. ‘Het is nochtans simpel’, denkt ze op een bepaald moment: ‘Of je bent stoer, of je bent een hoer.’ Haar vriendinnen zoeken troost in drank en drugs, maar dat zegt Bambi niks. Waar ze echt naar hunkert, is de liefde van haar onvoorspelbare, kille moeder, voor wie ze alles zou doen. Ook moorden. De tweetalige Caroline De Mulder is hoogleraar Franse letterkunde in Namen en Parijs. Bambi lust je rauw , dat dit jaar bij Gallimard verscheen, is haar eerste in het Nederlands vertaalde boek. Een briljante maar ondraa…Lire la suite

Bambi (echte naam Hilda, bijna 16) groeit op in armoede. Haar vader heeft het gezin verlaten, haar moeder is alcoholist. Van slachtoffer wordt Bambi dader. Via datingsites zoekt ze sugardaddy’s die ze vervolgens berooft, chanteert en mishandelt. Bambi en haar vriendinnen Laïla en Louna schuwen grof geweld en wapengebruik niet. Wanneer haar moeder in een afkickkliniek belandt, wordt Bambi tijdelijk op een ‘leefgroep’ geplaatst waar ze de boel terroriseert. De terugkeer van stiefvader Teddy leidt naar een noodlottige climax. De auteur heeft zich grondig verdiept in het gedrag van straatbendes in Frankrijk en België. Dat blijkt niet alleen uit het veelvuldig gebruik van jongerentaal. Heftige emoties als liefde en haat, wanhoop en euforie wisselen elkaar in snel tempo af. De wat chaotisch aandoende vorm, met afwisseling in chronologie en lengte van hoofdstukken, weerspiegelt de verwarring bij Bambi. De toekomst lijkt uitzichtloos; het boek heeft een open einde. Roept behalve afkeer voor B…Lire la suite

À propos de Caroline De Mulder

Caroline De Mulder, née le 7 août 1976 à Gand, est une auteure belge de langue française.

Elle réside à la fois à Paris et à Namur où elle est chargée de plusieurs cours de littérature aux facultés universitaires Notre-Dame de la Paix.

Biographie

Caroline De Mulder naît à Gand en 1976. Élevée en néerlandais par ses parents, elle alterne ensuite des études en français et en néerlandais : primaires à Mouscron, secondaires à Courtrai, philologie romane à Namur, puis à Gand et à Paris VII - Diderot et enfin une thèse, sur le poète Leconte de Lisle, à Gand. L'auteur, qui aime dire avoir deux langues maternelles, a donc appris à parler en néerlandais et à lire en français. À l'UNamur, elle est membre du Groupe de recherche en littérature générale et comparée.

En novembre 2010, son premier roman Ego Tango, consacré au mil…En lire plus sur Wikipedia