Livre
Néerlandais

De plek van de verloren dingen

Cecelia Ahern (auteur), Daniëlle Stensen (traducteur)
Een specialiste in het vinden van vermiste mensen komt terecht in een andere dimensie waar zij vele verdwenen mensen en voorwerpen terugvindt; zelf wordt zij echter vermist in de ree͏̈le wereld.
Titre
De plek van de verloren dingen / Cecelia Ahern ; vert. door Daniëlle Alders
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Daniëlle Stensen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A place called here
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Truth & Dare, 2007
349 p.
ISBN
9789049999124 (paperback)

Commentaires

Sandy is elf als een klasgenootje verdwijnt. Daarna ontwikkelt ze een dwangmatig karakter: ze is altijd op zoek naar dingen die ze verliest. Deze obsessie brengt haar in therapie. Na een carrière bij de politie richt ze zelfs een bureau op, dat vermiste personen opspoort. Tijdens zo'n zoekactie, vierenwtintig jaar later, verdwijnt Sandy zelf. Ze komt op een plek van verloren dingen. Hier krijgt het boek een mysterieuze, sprookjesachtige sfeer, en ook een tweede verhaallijn en perspectief. Sandy blijft zoeken, naar de weg terug, naar haar leven en therapeut, inmiddels ook vriend. Ze wil gevonden worden! Het fascinerende boek geeft zicht op de complicaties van een obsessief-compulsieve (dwang)stoornis en de bevrijding ervan. Deze roman, genomineerd voor de Irish Book Award, is spannend en intrigerend opgebouwd. Na "Kon je me maar zien" de vierde titel van de bestseller-auteur (en dochter van de Ierse minister-president); stond wekenlang in de top 10 van VS, Engeland en Ierland. Paperba…Lire la suite

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le…En lire plus sur Wikipedia