Livre
Néerlandais
Allegra voelt zich eenzaam in Dublin, waar ze werkt als parkeerwachter. Alle dagen lijken op elkaar, tot ze een man ontmoet die haar aanmoedigt haar leven vanuit een nieuw perspectief te bekijken.
Titre
De som van jou en mij
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Maya Denneman Daniëlle Stensen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Freckles
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
331 p.
ISBN
9789024596843 (paperback)

Commentaires

Allegra is een jonge vrouw die als parkeerwachter in Dublin werkt. Haar thuis is het eiland Valentia, Kerry waar haar vader woont. Ze heeft haar moeder nooit gekend en lijkt weinig goede vrienden te hebben. Als ze op een dag de Ferrari-eigenaar de zoveelste parkeerbon geeft, vertelt hij haar dat iedereen een mix is van de vijf mensen met wie ze de meeste tijd doorbrengen. Dus de mensen met wie ze haar tijd doorbrengt moeten wel losers zijn. Dat wil ze veranderen en ze gaat aan de slag. Tijdens de uitvoering van deze missie, komt ze steeds meer te weten over zichzelf en het leven in het algemeen. Het verhaal wordt verteld in de eerste persoon en Allegra’s stem is origineel en authentiek. Soms is ze kinderlijk naïef, dan is ze weer een opmerkzame observator. De ondersteunende personages zijn ook goed doordacht, en ze hebben allen een eigen rol in het verhaal. Het thema van vijf belangrijke mensen in je leven is goed uitgewerkt en zet je echt aan het denken. Soms is het boek iets monotoo…Lire la suite

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions