Livre
Néerlandais

Kon je me maar zien!

Cecelia Ahern (auteur)
Een succesvolle Ierse binnenhuisarchitecte verwerkt door haar omgang met en zorg voor haar kleine neefje haar traumatische jeugd.
Titre
Kon je me maar zien!
Auteur
Cecelia Ahern
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
If you could see me now
Éditeur
Amsterdam: Truth & Dare, 2006
333 p.
ISBN
90-499-9945-X 9789049999452

Commentaires

Elizabeth is een jonge vrouw die de zorg heeft over Luke, het zoontje van Saoirse, haar twaalf jaar jongere zus. Saoirse maakt een puinhoop van haar leven en wil niks met Luke te maken hebben. Dit alles, plus een drukke baan als binnenhuisarchitecte, maakt dat Elizabeth weinig tijd heeft voor plezier in haar leven. Totdat ze Ivan leert kennen. Hij leert haar hoe ze beter in haar vel kan zitten, hoe ze meer van het leven kan genieten en hoe ze af en toe uit de band kan springen. Maar wie is Ivan? Het boek geeft duidelijk een ander gevoel dan het mooie debuut van de schrijfster: 'PS: Ik hou van je'*. Het is minder pakkend en dat heeft vooral te maken met het feit dat het aan de lezer zelf is om uit te maken wie of wat Ivan nu precies is en waar hij vandaan komt. Het perspectief van het verhaal wisselt per hoofdstuk tussen ik-figuur Ivan en de alwetende verteller over Elizabeth. Het vrolijke omslag past bij de leuke manier waarop met de Ierse folklore en de rol van geesten gespeeld wordt…Lire la suite

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le…En lire plus sur Wikipedia