Livre
Néerlandais
Een jonge zakenvrouw krijgt bij haar ontslag gedwongen voor een jaar betaald verlof en raakt verzeild in een positieve emotionele ontdekkingsreis.
Titre
Toen ik jou ontmoette
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Daniëlle Stensen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The year I met you
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2016
308 p.
ISBN
9789044629309 (paperback)

Commentaires

Zakenvrouw Jasmine moet een jaar verplicht betaald verlof nemen van haar werk. Dat levert een stressvolle situatie op, want ze is een echte workaholic en weet niet hoe ze haar dagen nu moet invullen. In haar vrije jaar probeert ze de problemen in haar leven op te lossen en zichzelf beter te leren kennen. Onder meer met de hulp van haar buurman Matt, die Jasmine nooit erg heeft gemogen. Als ze hem beter leert kennen, blijkt dat Matt een soortgelijke periode doormaakt en dat schept een band. Ook spendeert Jasmine meer tijd met haar zus Heather, die het syndroom van Down heeft. Deze roman focust zich vooral op de ontwikkeling die het hoofdpersonage doormaakt, wat verfrissend is in vergelijking met andere titels in dit genre. Daardoor verloopt het verhaal soms wat langzaam – zonder echte plottwists – maar dit past goed bij de toon van de roman. Het boek is daardoor minder geschikt voor lezers die een chicklit vol romantiek verwachten. Wel kan het verhaal herkenbaar zijn voor lezers die zi…Lire la suite

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le…En lire plus sur Wikipedia