Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw krijgt twee weken de tijd om een aantrekkelijke jongeman zover te krijgen dat hij niet opnieuw een zelfmoordpoging doet.
Titre
Zo word je verliefd
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Martine Jellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How to fall in love
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2014
333 p.
ISBN
9789044626520 (paperback)

Commentaires

Christine Rose, eigenares van een uitzendbureau in Dublin, treft op een koude winteravond Adam Basil aan die een einde aan zijn leven wil maken door van een brug te springen. Het lukt haar hem van zijn plan te weerhouden en ze neemt zich voor hem binnen twee weken – tot de dag van zijn 35e verjaardag - ervan te overtuigen dat zijn leven zin heeft. Ze probeert met haar obsessie voor zelfhulpboeken positieve dingen met de aantrekkelijke Adam te doen (‘Word verliefd op het leven’) die soms verkeerd uitpakken. Een roman die de aandacht van de lezer weet vast te houden. Het vlot te lezen verhaal kent humor en heeft een te verwachten maar toch verrassend slot. Opnieuw een bestseller van de Ierse auteur (1981) die in 2002 debuteerde met ´P.S. Ik houd van je’ dat drie jaar later werd verfilmd. Kleine druk.

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le…En lire plus sur Wikipedia