DVD
Anglais

Frozen II

Chris Buck (directeur), Jennifer Lee (directeur), Christophe Beck (compositeur)
Koningin Elsa hoort een vreemde stem die haar roept. Wat wil die stem van haar? Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op weg naar het noorden.Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Frozen II
Directeur
Chris Buck Jennifer Lee
Compositeur
Christophe Beck
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, © 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
ca. 98 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
8717418561635

Commentaires

Vervolg op de Disney-animatiefilm ‘Frozen’* (2013), opnieuw geregisseerd door Jennifer Lee en Chris Buck. Drie jaar geleden is prinses Elsa gekroond tot koningin van Arendelle. Ze woont in het paleis samen met haar zus Anna, sneeuwpop Olaf, Anna’s vriend Kristoff en zijn rendier Sven. ‘s Nachts hoort ze een vreemde stem die haar roept. De stem heeft te maken met een verhaal dat haar vader verteld heeft over het volk van de Northuldra dat in een betoverd bos in het noorden woont. Elsa moet naar dit bos reizen om de waarheid achter haar magische gave te ontdekken en het koninkrijk Arendelle te redden. Anna en haar vrienden gaan mee. Het wordt een spannend avontuur, met ook ruimte voor humor en romantiek. De recensenten geven 2-4 sterren. Coen van Zwol (NRC 19-11-’19) vindt de film ‘een lust voor het oog’, met sterke liedjes, maar een warrig en stroef verhaal met onechte emotie. Kevin Toma (Volkskrant 20-11-’19) noemt de film een plezierig weerzien, met aanstekelijke liedjes en nog mooie…Lire la suite

À propos de Chris Buck

Chris Buck, né le 24 février 1958 à Wichita, au Kansas, est un réalisateur, scénariste et animateur américain. Il travaille actuellement pour les studios Disney.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1993 : Family Dog (1 épisode)
  • 1999 : Tarzan (avec Kevin Lima)
  • 2007 : Les Rois de la glisse (avec Ash Brannon)
  • 2013 : La Reine des neiges (avec Jennifer Lee)
  • 2019 : La Reine des neiges 2 (avec Jennifer Lee)

Scénariste